Posts

Showing posts from October, 2014

nasi arab - pes yemeni mendhi PROMO

Image
Salam and Hallo raya haji haritu i ada buat nasik arab... ada cerita kat sini.. kalini i nak promote pulak... :D ni la pes yg i guna... sedap hokey... disahkan oleh tetamu² i masa raya haji ritu.... buat dia pon tak renyah... bila beli.. uols akan dapat satu set - beras brasmathi n paket pes... dlm paket pes tu pulak ada pes nasik arab and pewarna safran.. cara² penyediaan yg dia bg tu salah skit sebenarnya... tp cara yg betoi pon tak susah mana... mcm buat nasik ayam ja.... ada 2 set.. 1 set utk setgh kilo beras... ni utk 4-5org makan... RM17 (tak termasuk pos) 1 set utk sekilo beras... ni utk 8-10 org makan... RM30 (tak termasuk pos) kiranya haritu.. i buat 2pack yg sekilo utk +-25 org makan... Alhamdullillah.. just nice ja.. thanks kak fazilah n ima utk gmbr² ni.. atas ni, gmbr dari tokey nasik arab... dia buat ngan kambing... i haritu buat ngan ayam... next time kalau dpt stock pes ni lg.. konpem i akan try ngan kambing pulak... :) yg merah dlm mangku

raya aidil adha 2014

Image
Salam and Hallo 4 oktober 2014 - raya haji kat jermen. plan nak pi konsulat.. tp tak jadi.. plan nak pi masjid morokko... pon tak jadi.. yang jadinya... jemaah tiga beranak kat rumah... :) berimamkan encik suami.. bermakmumkan i and missLR... complete ngan takbir raya.. tp tak dak khutbah raya.. jumaat (3hb okt) -  public holiday... kedai semua tutup.. i tak sempat nak prepare apa².. encik suami tetiba nak buat makan² siap ngan senarai menu dah dlm otak... -.- so kami buat jamuan raya on sunday... still mode raya kan.. before jamuan mula.. sempat gak takbir seround :) tetamu tak ramai sbb ada budak², so tak nak sesak²... budak² junior kat sini pon dah ramai yg tak dak... dr berbelas org... skg tinggai 2 org ja kot.. huhuuu... tapi ada tetamu istimewa... family wawa dari beribu batu... family pakcik khairul yg kami br kenal... menu : nasik arab yemeni mendhi ayam panggang salsa sos sadri sos tomato pedas dalca daging ketupat/lemang rendang ayam bubur jagung