lawak minggu ini

Salam and Hallo

lawak 1
situasi - nak pegi sekolah tp hujan..
mama : kakak... mcmn kita nak pegi sekolah ni... hujan...
missLR : tak pe.. harini kita tak yah pegi sekolah... esok kita pegi sekolah...
tup² hujan berenti... n i siap² nak kuar...
mama : kakak... cepat... nnt train tinggai kita...
missLR : ooo... main² yeeee... td taknak pegi... sekarang nak pegi... kakak geleteeeekkkkk mama...
( sambil geletek i )

mama : tadi hujan.... skg tak hujan.... bukan mama yg main².... hujan yg main²...
missLR : tp mana boleh geletek hujann..... hujan tak der ketiak...
mama :        =)

lawak 2
situasi - nak pegi sekolah tp missLR melenggang² sangat....
mama : kakak... cepat la.... mama dah bagi jacke dah.... pakai la...
missLR : tapi kakak tak paandaaaiiii ( sambil main doll )
mama : ok... kalau mcm tu.. mama pegi schule sorang²... kakak duduk rumah...
missLR terus nangis.... then drama pon start...
bla...bla... bla...
i pakai kasut terus bukak pintu... then br missLR terkedek² kuar n dah siap² pakai jaket n topi...

mama : haaa... mcm tu la anak mama... anak mama dah big.. dah pandai pakai jaket sendiri...
dengan linangan air mata di pipi.... si dia menjawab...
missLR : dia seenyyuummm pullaaaaakkkkk... tadi garang...!
(tone mcm mail dlm episod 'rasai kemenangan')

i terus tergelak punya kuat depan pintu... *hilang ayu.

lawak 3
situasi - papa bukak lagu maher zain
missLR : papa....cepat la nyanyi lagu tu...
papa : papa tak tau la lirik dia macam mana...
missLR : nyanyilaaaa.... papa kan pandaaiiii....
papa : na na naaa... na na naaa naaa... na na naaa....
missLR : ooo... papa tak pandai nyanyi...? papa tau na na na je ke...? tak sedap la papa nyanyi....

lawak 4
situasi - i tengah buat kerja dengan serius...
missLR : mama...tlg ambek air schoko kakak....
mama : please kakak... kakak ambek la sendiri... depan kakak saja tu...
missLR : kakak tak buleh sampai.... kakak kena tengok ipad niiii.....
mama : jangan jerit ngan mama kakak... cakap elok2.....
si dia start nangis....
missLR : kakak liya dah cakap dah tadiii... mama tak buleh dengar ke kakak liya cakap....
mama : mmg mama tak buleh dengar... kakak jerit².... dah ni kenapa nangis pulak ni...?
missLR : kakak nangis sebab kakak salah cakap... kakak tak nak air schokoooo... kakak nak ambek belon warna blue ngan pink tapi tak buleh ingat kat poket maanaaaa..... waaaa...waaaaaa....

huh.


Comments

CikTie said…
Miss her sangat2... Miss u too...!
Neny said…
ikat tocang dua!!! sebiji cam kakak kembar dulu2...la ni kakak kembar dah x simpan rambut panjang sbb kat mesia panas...
wawa said…
Haha.. Lawak lawak.. Bijak nya liya.. Menceriakn pagi auntie wawa dlm bas ni..:)
wawa said…
Eh, td dh komen.. Hilang ka?
:cahya schatz: said…
Kakti... La ni dah pandai cakap.. So kalau blk skali gi, mmg lojik la kalau tiba2 hilang pi buat pakatan apa2 ngan kakak2...

Kak neny : setiap cara ikat rambut dia ada nama... Kalau jalin dua mcmni... Panggey rambut kakak lizzie, kawan tinkerbell :p

Wawa : takpe... Esok ko berpeluang layan lawak live dari liya... Hahahaha....
:cahya schatz: said…
Wawa : aku terpaksa approve komen satu2 sbb byk spam...
ammi said…
hahhaahha mcm2 idea dia.. ♥
:cahya schatz: said…
ammi : ha ah... memang... kalau ammi ada ngan dia lg la geram kott..

Popular posts from this blog

saya terima seadanya..

2018

Mee udon sup