Sesamtoasts mit krabben & huhn
Salam and Hallo
Sumber :
buku resepi 'thailandische küche'
Mukadimah :
resepi thai dlm bahasa jermen.
buat smlm utk bukak posa.
Bahan² :
chicken breast / isi ayam*
100g udang*
1 telur*
3 bawang kecik*
2 bawang putih*
1sb sos ikan*
1 sk pepper*
salt
daun coriander-cincang (i guna schnittlauch)
12 keping roti
bijan (i guna breadcrumbs)
# i letak 1sk serbuk coriander nak bg bau..
Cara² :
1. blend semua benda tanda * (i guna udang byk n isi ikan skit)
2. campur garam+daun coriander.. kacau² bg nmpk lawa..
3.kalau cair.. campur breadcrumbs sket..
4.sapu adunan atas roti mcm nak buat sandwich..
5.tabur sesame / breadcrumbs atas adunan.. potong roti jd 4bhgn kecik..
5.panaskan minyak sket.. n goreng sat smp brown..
6.lapik ngan tisu bila angkat...
Nota kaki :
benda ni patut crispy.. kalau tak crispy tu maybe roti tu sedut minyak..
missLR sgt suka... encik suami kata ok la...
tenung²kan dan selamat memasak...
Sumber :
buku resepi 'thailandische küche'
Mukadimah :
resepi thai dlm bahasa jermen.
buat smlm utk bukak posa.
Bahan² :
chicken breast / isi ayam*
100g udang*
1 telur*
3 bawang kecik*
2 bawang putih*
1sb sos ikan*
1 sk pepper*
salt
daun coriander-cincang (i guna schnittlauch)
12 keping roti
bijan (i guna breadcrumbs)
# i letak 1sk serbuk coriander nak bg bau..
Cara² :
1. blend semua benda tanda * (i guna udang byk n isi ikan skit)
2. campur garam+daun coriander.. kacau² bg nmpk lawa..
3.kalau cair.. campur breadcrumbs sket..
4.sapu adunan atas roti mcm nak buat sandwich..
5.tabur sesame / breadcrumbs atas adunan.. potong roti jd 4bhgn kecik..
5.panaskan minyak sket.. n goreng sat smp brown..
6.lapik ngan tisu bila angkat...
Nota kaki :
benda ni patut crispy.. kalau tak crispy tu maybe roti tu sedut minyak..
missLR sgt suka... encik suami kata ok la...
tenung²kan dan selamat memasak...
Comments
hurm.. kalau nak ikut cara yg cik mat buat dulu.. dia cari uni kat sini dulu..cari course yg sesuai..then propose kat sapa yg nak sponsor..
kalau nak kira one to one.. brg2 kat sini kira mampu milik la..tak la mahai utk makan sehari2..