berpatah² kata

salam n hallo...
thanks pada yg mai melawat..
harap u'olz dapat tinggalkan link..senang i nak jengok u'olz blk...
pada those yg tak dak link... letak nama kat 'name/URL'.. and just kosongkan bahagian URL..
tengkiu, süße!

Thursday, June 30, 2016

U3 mrLR and termin frauenartz

Assalamualaikum and Hallo

cepatnya masa begerak...
i still antara blur² ngan tak pecaya i dah ada anak 2...
mashaAllah.. tu la.. Allah dah plan terbaik dah kan.. waktu i nak sesangat anak dulu, rasa down bila buat pregnancy test asyik negative ja... and bila dah FULLY redha.. Allah bagi seketoi 'anak singa' comey.. :)
ni mrLR punya kinderpass.. tiap kali check up kena la bawak buku ni and also dia punya buku vaksin...
masa missLR dulu... ada hebamme (bidan).. so blh check berat almost every 2-3 days..
mrLR tak dak hebamme sbb hebamme sakit on the day mrLR lahir and MC sebulan... huhuu.. so otomatik, encik suami n i la jadi hebamme... huahhaha...

23hb haritu termin U3 mrLR.
cer teka.. berapa berat mr LR..?
masa lahir is 2705g...
berat mrLR dah 4504g!
pecaya ka dak... pecaya ka dak...sila percaya..!
patutla lenguh tangan i mendukung... huhuu.. i tak sangka dia naik byk sgt..
kalau baca balik entry U3 kakak, doktor kata dlm sebulan baby patut naik berat 500g...
si mrLR naik smp 1.8kg!!
syabbas betta syaabbbasss!!

check up kalini 1st time kat klinik kanak²..
antara benda yg dia check is penglihatan, pendengaran, physical movement and few other things... mrLR bukak mata bulat.. tp tak nangis.. smp la doktor scan tulang pinggul br mrLR merengek..

benda yg doktor dah check
mata - ok..bukak besar and tgk merata
telinga - ok.. bersih
tangan - random bergerak.. bila pegang tangan and tarik.. dia genggam kuat and control leher utk angkat badan
kaki - doktor letak tangan bawah ketiak.. mrLR otomatik langkah mcm berjalan
perut - ok. tak dak angin. berak pon ok..
jantung - ada bunyi. kes sama mcm missLR. dah refer ke kardiologie
dada - nipple keras skit tp tu sbb hormon i.. jd mcm tu sbb mrLR fully BF setakat ni..

benda yg doktor akan check lagi utk next termin is
mata - patutnya dia ikut cahaya lampu and tgk lama tp mrLR tgk sat saja.. pastu cari mama.. :P
kepala - leper sebelah sbb dia suka mengiring kiri.. rambut lebat tp 'makan bantal'.. obvious sgt.. huhuu...
kaki - kangkangan dia tak sama besar kiri and kanan
pusat - tak tenggelam
bontot - ada tanda² hitam mcm lebam

tp semua benda tu just saja nak check futher ja la.. tak dak yg bahaya or pelik or sakit pon...
rilek.. :)
mcm kakak jgk... senang jaga... Alhamdullillah..
petang.. mrLR teman mama pegi check up mama pulak... :)
nurse² kat situ dok geram tgk rambut dia byk and hitam.. dah la bolat!

Alhamdullillah... check up i pon semua ok... rahim pon dah kecut... jahitan pon dah kering.. semua dah kembali normal (melainkan perot yg menggeleber)
ouh. berat i 53kg skg... i terkejut. nurse kagum.
berat masa 1st check up bila tau kata pregnant is 55kg.. huhahahhaa...
doktor tanya 'was passiert mit dir frau che hassan.. du bist dunn'
(apa dah jd ngan awak... awak kurus)
i jawab, baby sedut semua vitamin i... huahhahahhaa


next termin, mrLR kena ambek vaksin.. cucuk drumstick.

1 comment:

Neny said...

Comelnya baby LR!!! Muka dia lain sikit dr Liya ye Liza? Alhamdulilah, semuanya baik2. Mudah2an satu hari nanti dpt bersua muka dengan baby LR ni :)