berpatah² kata

salam n hallo...
thanks pada yg mai melawat..
harap u'olz dapat tinggalkan link..senang i nak jengok u'olz blk...
pada those yg tak dak link... letak nama kat 'name/URL'.. and just kosongkan bahagian URL..
tengkiu, süße!

Monday, June 27, 2016

konsert 1st missLR

Assalamualaikum and Hallo

Aktiviti missLR skg makin penuh.. so far dia happy and active.. semua benda tu dia yg nak buat dan bukan paksaan sama skali... :)

so.
hari ahad 2 minggu lepas, sekolah muzik missLR buat konsert sempena 20 tahun.. actually tiap² tahun pon dia buat konsert nih.. cikgu missLR nak missLR perform tahun lepas tp sbb dia muda sgt.. so, postpone tahun ni..
sebenarnya sekolah muzik ni ambek student mula dari 7 tahun.. missLR kira speciall case sbb start umur 5, dia dah belajar piano dengan kawan indonesia kami.. but just for few months sbb member tu pregnant and rumah dia actually agak jauh dari rumah kami...
early last year, i daftar missLR masuk kelas piano kat sekolah muzik raunheim.. dekat ngan rumah.. mula² cikgu tu mcm tak mau accept, tp lepas try 2x.. dia suka missLR and nak give a try ambek student muda..

apa yg uol perasan kat list nama performer tu?
nmpk tak nama mama ngan papa yg wujud kat situ...? huhuuu...
mmg kerap depa konpius nama i ngan nama missLR.. but its ok...
'sebab kita besfwen kan ma..?'
opening... pengetua sekolah bg speech sempena sekolah 20tahun..
ini hall rathaus sebenarnya... kalau ada acara apa² skg, depa buat kat sini or foyer rathaus..
excited!
1st month i berpantang, encik suami yg bawak missLR ke semua kelas² dia..
encik suami tak perasan yg cikgu missLR ada bagitau pasai konsert tu.. tp i perasan kat rumah, missLR asyik² main 2 lagu yg sama... dia kata cikgu dia suruh ingat note lagu tu...
a week before concert, i bawak missLR pi kelas piano dia and cikgu dia tanya i buleh join tak concert tu sbb i ada baby...
time tu baru i tau missLR akan perform... :)
missLR main 2 lagu..
i ambek video smbl dukung mrLR.. sbb tu senget and jauh...
apa² pon... missLR hat sehr gut gemacht!
cikgu missLR kata missLR nervous... selalunya missLR main piano siap goyang² badan... tp kalini dia main dgn badan statik... muka pon serious saja... it was a good experience for missLR.. 
again. dia dah buat yg terbaik... mama bangga ngan anak mama :)

bukti.. adik mencemar duli (pantang) sbb nak tgk kakak perform...
punya la bising dlm hall tu.. dengan bunyi piano.. gitar.. drum... org tepuk tangan bagai... mrLR buleh slumber tido... dia ada la terkejut² skit.. but then, sambung tido blk... :)
gmbr kecik kanan tu... kawan² missLR.. atas, is sora.. kawan kindergarten missLR.. and bwh, is zubia., anak kawan baik i kat sini...
ini player violin ngan cello...
masa org main guitar n drums.. i kat blkg dewan... so tak ambek gmbr sbb i ambek gmbr pon ngan phone saja...
tgk la missLR n the gang kat row depan tu...
mentang² la dia 2nd performer... lepas tu, slumber blh terus melepak atas lantai betul² depan stage tu...
kawan baik missLR, missMM pon datang ngan mak dia tgk missLR perform... happy la sesgt si missLR..
tokchik pon mai tgk concert dah alang² boring dok sorang kat rumah... :)
besfwen..
missMM tunggu dari mula smp habis concert... :)
kalau tgk video and animated pic kat atas, bila missLR abis perform.. dia tunduk, tunjuk and nak pegi ke side kanan dia... sbbnya, missMM ada situ...
cess.. bukannya nak pikir dtg kat mama papa dulu... sabo ja la...

habis concert, kami sembang² sat ngan org² kat situ.. pastu balik sbb dah start hujan rintik²...

balik ja concert... missLR sambung layan adik... ♥♥♥♥♥♥


4 comments:

Mar Mansor said...

comelnya dia..

Anonymous said...

Good job liya! Tahniah..
Mama, jgn lupa update pasal baby ok..

Kak intan said...

Murah ke kat sana kelas2 muzik ni? Apa lagi aktiviti anak cahya kat sana?
Menarik untuk dikongsikan..
Terima kasih dan selamat berkenalan.

Neny said...

Bestnya tgk liya main piano!!! She's really talented (*tepuk tangan*)