berpatah² kata

salam n hallo...
thanks pada yg mai melawat..
harap u'olz dapat tinggalkan link..senang i nak jengok u'olz blk...
pada those yg tak dak link... letak nama kat 'name/URL'.. and just kosongkan bahagian URL..
tengkiu, süße!

Tuesday, August 11, 2015

kelam kabut

Assalamualaikum and Hallo

ok.
harini brapa hari bulan?
11.8.2015!

terbaeeekkk... nampak sgt mak lijah kalut ntah hapa² smp tak dan nak jenguk blog..

akan tetapi...diam² berisi hokey.... (i tak pregnant)

entry pasai throwback pon tak sempat nak habiskan... kalau nak toleh² jugak lg.. maunya smp terteleng... but stiilllll... tak sempat² gak nak story mory morning glory gitewww...

thanks to reader yg email/WA i and mintak haplod entry... walaupon cuma 3 worang.. namun buat i terharu... buleh bayang la kalau otai² blogger mcmn kalau ter'pause' blogging..

missLR dah besar... dah makin sama rupa ngan i... tp perangai ikut papa dia.. huhuhuu...
smlm dia baru start sekolah blk lepas 2 weeks cuti summer...
dlm dia dok sebut² boring... penuh jugak aktiviti dia sebenarnya... since raya smp la weekend lepas... mcm² dia buat.. and ofkos mak dia pon sama kalut...

and since blog i ber'hibernasi' nih... mcm² jugak yg jadi kat i...
Alhamdullillah... semuanya positif² belaka... (ada gak la yg negatif... tp kita tgk dari sudut positif jugak...)

antara yg positif ialah... bisnes i..
dari bisnes hobi²... skg dah getting serius... and dah involve international level... ahaks.. doakan la semoga berjaya ya..
betoi kata adik i... gain kepercayaan customer and they will come back.. tak perlu pon iklan²... tp kalau iklan beriya.. maka lg bertambah la rezeki...
customer i dah macam kawan.. mula² wassap ayat bukan main cantek teratur... skg ni... jgn kata nak order brg... nak beli baju raya pon, gossip ngan i... :))

and also...
i tengah buat lesen jermeng...
before this, kami tak perlu kereta pon... tp skg, bila missLR dah besar.. dah byk aktiviti and also i start my bisnes kecik²... lesen and kereta dah jd benda yg sgt perlu...
byk kawan² kat sini convert lesen... ada syarat² yg membolehkan direct convert.. tp i tak leh...so i start dari 0.. masuk kelas teori 14jam and ambek exam... buat kelas praktikal minimum 12 jam and exam... mula² kena pi kelas teori, i seteress.. sbb dok membayangkan nak melangut dlm kelas tu sejam tp tak paham apa sbb kelas dlm jermen.. 1st class pasai speed... ouh.i paham rupanya... hahahhaha...
lepas tu terus semangat naik skit nak pi kelas....
suka! depa bukan sekadar ajar bawak kereta and rules... depa ajar jugak manner on road... kagum!

lagi satu aura positip ialah group mak² malaya..
i jadi admin pada satu group WA... hebat² org dlm group tu... almost semuanya yg menetap kat jermen... kawen ngan bermacam² bangsa... and masing² pon hebat² belaka... ada pakar agama... pakar masak... pakar baking.. pakar kaunseling... pakar share info pon ada! hahhahahhaaa...

i nak cerita jugak pasai raya... tapi... tapi... tapi... gambar 4 kepeng ja ada..
hahhahaaammppeesss...

ok. nak kuar ambek cikmek... tata...





6 comments:

Anonymous said...

akhiirrrnnnnnyyyaaaaaaaa......

Fairy said...

selamat ari raya kakak! kirim salam kat abg Mat ok :)

Rose MJ said...

salam Puan...nak request ni...nanti buatla posting pasal prosedur dan kos nak buat lesen kat germany utk international people boleh dak?..me and family baru nak ke germany next yr sambung belajar..:) tq!

:cahya schatz: said...

anonymous : hahahaaa.... mcm lama sangat ja menunggunya eh..?
sorry... the next entry will be good news.. insya Allah!

fairy : selamaaatttt ( lambat gila reply kan?) abg kensalam blk...

rose MJ : salam...
insya Allah... utk awal² buleh buat international license dulu...
bila mai sini nnt... senang dah nak berurusan... insya Allah..
any soalan blh email i...
nch_2311@yahoo.com

Fauzan Ahmad said...

Kmi nk pi kat hangpa sekeluatga christmas ni

Anonymous said...

kak liza... semalam bezday liya kan.. nak wish bezday tapi mahani tak dak nombor kak liza. henfon mahani rosak tak leh turn on. Nombor kak liza save dalam henfon tu ja tak save dalam sim card. Kak liza wassap mahani ya kalu berkepalangan. boleh mahani save nombor kak liza dalam henfon baru. n_n