berpatah² kata

salam n hallo...
thanks pada yg mai melawat..
harap u'olz dapat tinggalkan link..senang i nak jengok u'olz blk...
pada those yg tak dak link... letak nama kat 'name/URL'.. and just kosongkan bahagian URL..
tengkiu, süße!

Thursday, June 11, 2015

throwback 4 - fasching 2015

Assalamualaikum and Hallo

12.2.2015
a day before kami blk malaya...
tadika missLR buat faschingfest... ala² halloween tp bukan.

before tu... ada laternfest... i dah berjaya elak..
cekgu dia nmpk kelat ja muka bila i kata i tak mau n tak bg missLR join..
dia kata, just bg budak² nyanyi ja...
tp i kata itu upacara agama depa... then cekgu dia akur mengalah...
kalau dia membalassss lg.. i nak soh dia try zikir 33x... mau dak?

kalini punya fest, takleh nak elak...
so. i explain siap² kat missLR...
plus, sekolah dia tak buat extra activity melainkan main mcm biasa.. cuma bezanya, budak² pakai costume...
tahun lepas i beriya jahit baju bagai...ada i cerita kat sini...
tahun ni mmg tak prepare apa²...
baju cheong sam nih kawan baik i kat sini bg hadiah... perfect...! dah la silk... pink pulak tu...
senang ja i nak pancing missLR soh pakai baju tu...
i just jahit seluar ja dari kain baldu... tu pon leftover dari buat baju princess dia tahun lepas... huahhaha...

sebenarnya, dia nak sgt jadi elsa...
i kata kat dia.. mesti ramai yg pakai baju elsa... baju cheongsam ni baju princess.. dia sorang ja ada baju tuh...
then dia ok...
kecoh kat sekolah... semua nak tayang baju masing²...huuhuu..
mmg betoi.. kebykkan budak pompuan pakai costume elsa... ada 2,3 org jadi anna... and also seketoi olaf... tp i tak sempat nak kejar olaf utk mintak ambek gmbr sama²...
kanan : missLR.. bestfren dia, missMM... and kawan dia jd anna.. siap ngan rambut pelsu... huhuuuu...
ni pulak cekgu group missLR... frau milka n frau toni...
sorang jd cat meow²... sorang jd red devil...
kerja depa make up budak² tuh...
tudia... sorang red indian besaq...pirate sorang.. police sorang... cowboy tgh nangis sorang... hiihii..
cowboy nangis sbb mama dia tak bg bawak pistol...
apa barang kan cowboy tak dak pistol... huhuuu...
kipas ciptaan mama...
last minute punya benda...huhuuu...
ambek kertas keras... pelekat bulu² tuh....
bulu² tu sebenarnya i nak jahit kat cape dia... tp lepas jahit seluar.. tak cukup pulak kain baldu nak buat cape.. so cancel cape... letak bulu² tu kat kipas... huhahha...
ladybug yg kagum ngan princess cina... hihhiii...
tp sebenarnya semua org suma baju missLR... mmg lain dari yg lain...
cekgu dia siap tanya... ni costume org malaysia ka...
daku hanya tertawa kecil.. lantas menjawab... 'ya.. tapi bukan costume utk malay...itu costume utk chinese'
cekgu dlm labu... and sorang lg cekgu jd kucing comey...hihii...
and princess² kecik...
kiri : frau milka tgh make up antara kawan missLR skg, sara...
sara ni anak mix pakistan + indonesia.. abg dia, jamal pon tadika yg sama...
mak dia antara kawan i kat sini... :)
jamal lahir sama tahun ngan missLR.. tp sebab dia lahir awal tahun, tup² dia terus jadi senior missLR...
missLR nnt masuk sekolah setahun lewat dari jamal...
ini missLR lepas kena make up... tahun lepas dpt nandek kat dahi...
kalini dpt bunga setepek kat pipi... layan ja la...
acsessories kepala tu i beli satu 1€...
rantai ngan sepit... sebenarnya itu hiasan utk org kawen...
cowboy and police...
missLR lagi...
gambar kanan... puteri hang li po tgh nak pujuk cowboy... 
masing² dah mula masuk group masing²...
ada sorang kawan missLR ni... mai ngadu kat i... dia tak beli baju baru... dia pakai baju kakak dia ja...
i kata, baju dia pon sangat cantik...
dia kata, dia nak jadi elsa.... tp makpak dia tak mau beli...
i kata, anak i pon nak elsa.. tp kan tak seronok kalau semua org sama ja..
budak tu buat muka redho ja terus... :P
i ambek missLR awai sikit haritu... sbb nak prepare² nak blk malaya...
cekgu dia dah sedih² dah...
missMM lg la sedih sbb besday dia ujung bulan 2 tu, missLR takdak...
tp i promise akan bg hadiah besday dia after kami blk...
still.... merambu² la airmata missLR n missMM...

No comments: