berpatah² kata

salam n hallo...
thanks pada yg mai melawat..
harap u'olz dapat tinggalkan link..senang i nak jengok u'olz blk...
pada those yg tak dak link... letak nama kat 'name/URL'.. and just kosongkan bahagian URL..
tengkiu, süße!

Wednesday, April 22, 2015

throwback 1 - snow

Assalamualaikum and Hallo

naaaak jugek throwback2 kan... hihhiii..

like always... missLR dok tunggu² snow... bila dah bulan doblas, tp snow tak turun².. maka tak dak tempat lain yg kami tuju melainkan wolfsburg..
tahun lepas, kampong kami dok panas elok ja lg.. kat wolfsburg -18°c..
tahun ni tak la sesejuk tahun lepas.. tp tetap below 5°c kalau tak salah...
bespren.
middle dec, kami ke wolfsburg sempena anniversary... actually tak plan tp kebetulan puan wawa buat besday party dia.. maka, zasss! tup² dah smp wolfsburg... huhuuu...
ni kat autocity... kat sini slalu ada mcm² activity..
minggu yg kami kat sana.. depa buat tempat main snow... tp bukan snow betul² la.. itu snow jadian...
besar gak kawasan tempat main tu... tepi² tempat snow nih.. ada stall² christmas market... and semua mainan free...
selain kawasan lapang utk budak² korek² snow.. ada mcm² activity lain jgk...
kalau tgk betul² gmbr atas... belah kiri, ada satu pipe mcm shower.. kat situ tmpt kuar snow/ice... ada bakul kat situ.. budak² blh ambek n buat igloo or what ever depa nak buat...
pastu depa ada bg scoop jgk utk budak² sodok² snow kat ketul ice besar tuh...ada tmpt utk main bola... tmpt yg ada tangga tu... tmpt utk main sledge... the other side pon ada mainan lain jgk..
time ni, si missLR dok ajar haziq buat snowball.. yg jadik mangsa.. makpak depa yg dok tepi² tuh... huhuuu

akhir bulan doblas... br snow kat tempat kami... Alhamdullillah...
missLR paling syoq... :)
hari first snow, i pon suka.. semua putih bersih ja....
ptg skit, ochik ajak missLR kuar... tp dia tak mau main... saja ja dia buat perangai..
kami kuar shopping, missLR kuar ngan ochik n odee... elok kami smp kedai... ochik call kata missLR cari mama..dia tak mau main... huh.
lepas shopping yg penting²... terus i blk... tgk missLR dok main kat playground...
heh.
bila tanya kenapa tak main ngan ochik n odee.. dia kata sbb dia tak boleh main.. ramai org...
kebetulan kawan i and anak² dia br kuar cari tempat nak main sledge...
bila depa smp ja.. terus missLR nak main... br ada geng agaknya...
si comey ni nama dia sarah... anak mix indonesian+pakistan.. dia pon pegi same kiGa ngan missLR... abg dia sama umur missLR...
tgk sarah pon berani main sledge, br missLR mintak nak try... tu pon tmpt yg rendah.... so ok la.. lgpon, dia tak pernah main snow... dah 2thn kampong kami tak snow... huhuuu...

esoknya tu.. i bawak missLR kuar main snow pulak...
semua org bulat.. sehat dan bahagia... huahhahahhaa....
mula² kami tarik ja missLR... bila ada tmpt yg buleh main sledge.. i tolak ja missLR.. lama² dia dah berani...
main sledge ngan encik papa... lepas 2,3x.. dia mintak nak turun sorang... bila dah berani.. kami pegi tmpt a day before...
dia nak buat snow angel.. siap suruh i baling dia.. so that angel tu jd cantek... hish.. tak kuasa mama nak layan...
last² dia pi buat sorang²... hahahhahaa...
snow dah nipis sbb semua org dah pulun main a day before tuh...
tp kami layankan jugak sbb tak tau bila pulak snow nak turun... mula² ja blur.. pastu dah tak leh nak berenti....

bunyi kuat tu bunyi train sebenarnya... hahahaa... kebetulan train lalu... terasa macam ada sound effects kan bila missLR main sledge... seiring ja bunyi dia... huhuu
missLR siap jerit... 'achtung! vorsicht!'
habis semua budak² lain bg jalan... hihiiii..
bila dah smp bawah... terkodek² pulak usung sledge tu naik atas blk...
few times gak la dia naik turun naik turun... :))
last but not least... belanja satu gmbr winter utk uolz... :D

2 comments:

Neny said...

Rindunyaaaaaa....

Masa main snow last sekali 2010/2011, Liya kecik lagi...mesti dia x ingat.

:cahya schatz: said...

kak neny.. dia tak ingat.. tp org slalu bg dia tgk gmbr² lama... so bila bercerita tu, gaya mcm dia ingat la.. main snow ngan kakak beha kakak bela.. :)