puding laici dangdut

Assalamualaikum and Hallo
Sumber :
dr.raihanna.. dia ambek dari chef hanieliza

Mukadimah :
kalini i buat puding laici dangdut ni guna resepi... slalunya main sukat suka² hati.. pastu result pon mcm² la.. kdg² keras.. kdg² terlembik..
kebykkan resepi guna agar² serbuk.. i guna agar² tali...

Bahan² :
  • 10 gm agar2 serbuk - i guna agar² tali 21g
  • 2 liter air 
  • 2 cawan gula 
  • 2 tin laici - asingkan isi n air - i blend kasar isi laici
  • 1 tin susu cair
Cara² :
  1. Masakkan agar2 + air smp mendidih..
  2. Masukkan gula.. masak smp mendidih.. tutup api..
  3. Masukkan laici + air laici + susu cair.. Kacau...
  4. Tuang dalam acuan.. Bila dah sejuk masukkan dalam fridge..
Nota kaki :
puding ni lembut.. so better letak dlm acuan kecik².. kalau letak dlm acuan besar n nak potong.. ada potensi utk puding hancur..

tenung²kan dan selamat memasak...

Comments

:cahya schatz: said…
hooyeeehhhh.... mari berdangdut, ridmas mas.. :))

Popular posts from this blog

2018

saya terima seadanya..

Mee udon sup