missLR is 5!

Assalamualaikum and Hallo

masha Allah... cepatnya masa berjalan...
tup² missLR dah 5 tahun...
tup² blog tak berhapdet sebulan lebih... huhahaha...
-.-

skg jadual missLR penuh smp ke petang..
nnt² la i cerita.. kalini nak cerita pasai birthday dia 24hb oct lepas...
missLR dah cakap siap² dia nak buat 2x birthday... 2 cakes..
on her birthday, kami celebrate kat kindergarten.. encik suami pon ambek cuti so encik suami n i join kelas missLR celebrate birthday dia... :)
cake missLR...
dia wish rainbow cake.. tp a day before birthday dia, dia nak cake butterfly pulak..
end up, buat rainbow cake jgk... huhuu... i dah pernah buat masa 3rd birthday dia... kalini try resepi lain pulak... sama ja maneh melecaih!

deco by missLR sendiri... biar la comot pon.. asalkan birthday girl happy..

tahun lepas i buat cupcake.. rasa mcm tak cukup.. kesian pulak..
kalini i buat cake.. rasa mcm besar.. tp bila smp kindergarten dia, rasa mcm tak cukup jgk sbb kelas dia ada 25 org.. cekgu 2 org... mcmn nak potong kek bulat tu jd 27...
i dah terpikir nak pegi beli cake lain dah.. tp cikgu dia kata confirm cukup..
missLR ngan bestfriend dia, miss MM... :)
bestfriend dia lg sorang, missMA tak dtg sekolah..
cikgu dia buatkan crown utk birthday girl.. tahun lepas theme princess.. tahun ni pon sama... org lain variety la jgk.. ada hello kitty.. ada bear.. ada fairy.. ada butterfly... tp si missLR pusing2 nak princess.. pastu princess lg.. huh..

gmbr atas ni masa diorg nyanyi lagu happy birthday.. ada 3 lagu diorg nyanyi.. missLR pulak dok blushing²... cikgu wish birthday pon, missLR sengih² ja tak cakap apa...
nasib i dok jauh.. if not, mmg kena kutey dah...
rainbow cake... :)
again, topping n filling i bantai guna icing biasa saja... huuhuu..
2thn lepas salah susun kaler... tahun ni pulak takdak kaler merah... pink pon boooleeehhh laaaa.....
i n encik suami duduk sama² ngan budak² tu.. comey ja...
ada yg nak kek kecik.. ada yg nak kek potong besar... ada yg nak bawak blk rumah.. ada yg makan smp 3 potong.. comey..

lepas makan, cikgu bawak budak² main game kat turnenhalle...
kagum dgn budak² sini...
cikgu bawak yg kecik² masuk hall.. budak² yg 6tahun kemas meja n tolak troli ke dapur... siap asingkan leftover cake masuk dustbin.. susun pinggan, forks n cups...
kat turnenhalle... missLR ngan bestfriend n kawan se group dia..
bila semua dah masuk hall.. i n encik suami blk rumah...
kul 1tgh hari, jemput missLR n tanya dia nak makan kat mana...
her answer is always 'kedai chef' :)
kedai spagetti n steak halal kat kampong sebelah...
lepas makan, kami pegi ambek gmbr passport missLR...
alang² takde org, kami buat photoshoot missLR skali...
dah alang² pakai baju cantik.. ok la terus buat photoshoot...
tahun² lepas, i akan upah sorang junior kat sini lukis gmbr missLR.. tp tahun ni budak tu dah blk msia for good.. so kita belanja missLR photoshoot seround..

mula² part senyum.. cun la...
pastu photog tu suruh gelak² seronok... missLR punya la berlakon gelak..
jadik mcm 'hek.hek.hek' 'ha.ha.ha'
-.-
nak tergelak tgk missLR berlakon gelak... last², kami kat sebelah gelak lg kuat...

result gmbr cantik jgak... :)
prop kain putih n belon 5-6 ketoi ja... tp harga bukan main lg.. huhuu...



kami cuci 6 keping ja dari few gmbr yg photog tu ambek..

nnt nak cuci lg utk family kat malaysia...

Comments

Wawa said…
Alamak, lupa adik haziq nk wish birthday kakak liya. Tp hadiah dh bli.. Tak pos je lg.. Ke kene tunggu kakak liya dtg rumah auntie wawa?;)
Neny said…
Cepatnya masa berlalu! Bring back the memory masa kakak2 kembar celebrate birthday ke-5 kat tadika yg sama!

Liya makin cantik...semoga membesar menjadi anak yg cemerlang dunia akhirat :)

Salam sayang
-ummi neny
:cahya schatz: said…
Aunty wawa : aloloo... Mesti comey ajiq nyanyi lagu birthday.. Takpa.. 23 ni birthday aunty, ajiq kena nyanyi hokey...
Tunggu bulan doblas, kalau raunheim takdak snow.. Kami ambush rumah hampa mcm thn lps... Huahahahaa...

Ummi neny : tengkiu ummi.. N amin utk doa ummi.. :)

Popular posts from this blog

Mee udon sup

Giveaway 14/003

nasi arab - pes yemeni mendhi PROMO