berpatah² kata

salam n hallo...
thanks pada yg mai melawat..
harap u'olz dapat tinggalkan link..senang i nak jengok u'olz blk...
pada those yg tak dak link... letak nama kat 'name/URL'.. and just kosongkan bahagian URL..
tengkiu, süße!

Tuesday, November 18, 2014

missLR is 5! - birthday at tiggolino

Assalamualaikum and Hallo

ini second part of birthday missLR...
tiap2 tahun i buat kat rumah n jemput kawan² kami kat sini... last² org yg patut dicelebrate dok kena marah sbb mama n papa nak sembang n dia dok nak tanya macam²..
huh. bad parents -.-

so.tahun ni, i mmg dah plan awal² nak buat birthday dia kat satu indoor playground kat kampung kami..
and plg penting, tetamu adalah among kawan² missLR (and parents depa kawan kami jgk..hehhehe...)
:D

tahun ni takdak tema color apa² sbb acara bebas...
yg penting anak² berpakaian selesa nak melompat, lari, tergolek bagai...
i buat death by a chocolate cake (tp di'cupcake'kan)
deco tu kerja missLR... biarla selebet pon asalkan sedap..
lain dari tu, i buat bihun goreng... ayam bbq (yg digoreng).. nugget.. n popia..
ouh... lg satu, rojak buah.. habis sebalang kuah rojak makbee i tuang... laayaaann...

kami buat majlis petang, lepas lunch...
salah satu sbb ialah tmpt tu tak bg bawak benda panas n berbau.. just blh bawak finger food n simple menu ja...
time nyanyi lagu birthday.. missLR dah start blushing²... tp seronok la dia ada kawan²... cumanya kawan baik dia, miss MM i tak dpt contact... if not, mesti lagi missLR happy...
missLR tak makan pon muffin coklat tu... dia pulun makan nugget ja... tp si kecik comey kat sebelah missLR tu suka sgt kek.. suka tgk dia makan kek.. beriya..
happy girl.. :) time ni dok melentey kat padang bola sbb sokong adik yannis main bola... huhuuu..
gmbr kanan tu, anak cekgu piano missLR.. miss jes.. (anak baru i..hehheee)
kiri : anak² kawan baru i..
anak lelaki dia masuk tadika missLR.. awal² tu, blk ja KiGa, nama jamal je la dok dgr... missLR kata 'liya suka la kawan ngan jamal.. liya cakap apa² pon dia faham... cakap english ke.. jermen ke... cakap malaysia pon dia tau maa...'
family ni indonesia+pakistan.. so kat rumah diorg cakap english...
missLR excited sgt la dapat kawan yg blh paham dia cakap.. huhuu..
skg ni, anak yg kecik pon masuk tadika missLR jgk..

kanan : mr Lim n lukas... itu officemate encik suami... and wife dia kawan baik i since kami kat sekolah bahasa...
kat meja blkg, yg rambut panjang tu la cikgu piano missLR...
miss sara n missLR... :)


missLR happy sangat²...
next year maybe dah boleh invite kawan² tadika dia pulak... ataupon plg² pon plan awal² utk ajak kawan² rapat dia...
seronok buat kat indoor hall tu.. budak² ada byk benda nak main...tak la boring.. mak bapak pon blh bersembang dgn tenang...
si missLR ni, asal masuk ja indoor playground ni.. dia mmg terus buat hal sendiri...
awal² ja i kena panjat n melompat dgn dia... 2nd time pegi situ... dia dah tau apa nak main... terus lesap... so i blh bersembang dgn tenang...
kerap lupa nak ambek gmbr bertiga.. maka tahun ni, nak jgk² ambek gmbr... hihihii... so, just before blk... kami ambek gmbr bertiga dulu... 
ni gmbr selingan... hahahhaa... sementara tunggu encik suami anta member kami ke stesyen keretapi... brg² dah kemas semua... then kita selfie sedas....

blk ja rumah, missLR dah tak sabar² dah nak bukak hadiah...
ni sebahagian hadiah missLR.. murah rezeki dia...
terima kasih la utk semua doa, ucapan n hadiah...
last but not least, belanja gmbr birthday girl sekepeng...
semoga liya raihany jadi terus anak yg baik...
terima kasih utk semua kenangan indah yg liya raihany bg utk mama n papa...
kami sayang liya raihany nine zero zero zero.... tp zero pon ada nine zero zero zero... hihihii...


skg kita count down birthday mama missLR pulak... tik tok tik tok...

4 comments:

makshaq said...

makchaq sayang liya raihany one zero zero saje...

p/s pandai u jaga adik ipaq i :)

:cahya schatz: said...

makshaq : tengkiu makshaq aneem!

psstt.. encik suami jaga diri sendiri.. dulu, i tlg order makan.. la ni ada org kecik ikut taste dia.. mama yg kena share ngan dia...

Siti Aisya Ibrahim said...

wahhh dah 5 tahun dan liya yer....cepat masa berlalu yer...dulu kecik coek jer! :D happy bedeh liya :D

:cahya schatz: said...

aisya : haah... dah besar dah dia...
bila last kita jumpa...?