Tote Bag utk sekolah agama

Salam and Hallo

minggu lepas di hari rabu yg agak sejuk... missLR suddenly mintak beg utk sekolah agama...
i ada cakap kat dia ritu.. either buat beg baru or beli beg...
sbb utk sekolah agama.. byk guna file and buku A4.. so tak muat nak masuk dlm beg sekolah missLR...
so i pikir² mcm nak buat tote bag kat dia.. tp busy...busy.. and buat² busy smp terlupa...
tak sangka missLR ingat... he he he he..

haritu masa buat rumah kotak kat dia.. i refer kat pinterest...
rupanya missLR observe apa i buat...
dia siap ambek ipad... then kata..
missLR : ok ma.. ma tekan yang ni (icon pinterest)... pastu ma kena cari beg-untuk-girl..
i : ouh... kena cari kat ipad eh..?
missLR : ha ah... baru tau apa yg cantek....
-.-'
pic from pinterest
missLR pilih hat ni...
i kata... 'ishk... yang ni susah ni... mcmn mama nak buat...'
missLR : tak pe ma.... ma jahit je... ya tau ma buleh buat....

ambooiii.... siap bg motivasi.
syarat dia.... beg pink...
kebetulan i mmg ada kain cotton pink... tp kain kosong... i tunjuk kat missLR, dia kata ok...
so i pon start la buat...
seperti biasa... missLR setia menanti kat sebelah.... tanya itu ini... tlg² menyebok skit... hi hi hi...
dah siap... :)
terus ambek buku and file, letak dlm beg...
dia happy ngan beg tu.... fuuuhhhh.... nasib baik...
i just buat normal-simple-totebag... tp add pleated tu ja...
close up gmbr beg tanpa model... :)
simple tp dapat buat missLR happy... beg pon tak dak ukuran yg specific... i ukur guna file dia ja...
belah dlm, i ingat nak buat poket... tp pikir² blk... ini 1st beg... bila missLR dah boring nnt, baru buat beg elok² skit....
belah dlm beg...
lining apa pon takdak... jz buat beg tu 2 lapis jahit-inside-out saja..
pleated dia cacat skit... ntah mcmn buleh tersenget... tak perasan sbb jahit dari side dlm....
i adalah malas nak tetas... maka dengan itu... kita buat² ja mcm beg tu dah perfect... ahaks!
last but not least.. terima lahh... model dan beg nya.... :)

beg dah siap... buku² dah siap....
tup² minggu ni tak pi sekolah agama sbb missLR tak sehat... minggu depan cuti raya....
minggu lg skali... missLR dah abih kelas percubaan.. so lepas ni dia akan pi kelas blaja quran saja...
next year baru join blk kelas bahasa Arab n pendidikan Islam....

Comments

Neny said…
cantik beg tu liza, untung org pandai menjahit :)

Popular posts from this blog

Mee udon sup

Giveaway 14/003

review : katil baby