berpatah² kata

salam n hallo...
thanks pada yg mai melawat..
harap u'olz dapat tinggalkan link..senang i nak jengok u'olz blk...
pada those yg tak dak link... letak nama kat 'name/URL'.. and just kosongkan bahagian URL..
tengkiu, süße!

Tuesday, September 16, 2014

getting busy - kelas piano

Salam and Hallo

alkisahnya... encik suami ada officemate, chinese indonesian..
tahun lepas kot.. kami ada pergi jalan² kat Mainz and jumpa family dia skali...
waktu tu i la i kenal ngan wife Sony, Elly.. rupanya Elly ada degree dlm muzik.. major piano ngan flute...
tambah keseronokkan bila Elly ajar budak² jgk... :)
masa pegi rumah dia dulu, missLR main² piano kat rumah Sony and Elly kata missLR dah buleh start blaja piano sbb jari dia dah cukup panjang utk tekan key piano...

so... awal september haritu.. lepas kami blk dari mesia... i bawak missLR utk 1st piano class dia..
Excited!
balik ja sekolah dah prepare² barang nak bawak pegi kelas piano... :)

Mainz ni bandar terdekat ngan kami selain Frankfurt... tp dua arah yg berlainan...
mcm kita dok kl... satu kat shah alam.. satu kat gombak... gitew...
Elly ajar dlm deutsch... senang utk dia explain kot..
better jgk utk missLR... :)
1st class.. dia malu² lagi... tp nmpk muka dia excited...
kiri : itu tengah blaja nyanyi smbl blaja note mi-re-do..
kanan : pastu... blaja kat piano...
i dok diam² kat bucu rumah... huhuu... skali² tu missLR ngelat gak... nmpk mainan.. dia main... nmpk i, time tu jgk dia nak sembang bagai...
tp Elly pandai ajar and tackle dia blk... :)
i pegi Mainz ngan train... n bila dah habis class... alang² ja kan.. encik suami blk ngan Sony n sekali harung ambek kami...
masuk ja kereta, missLR bukak cerita mcm peluru... dia kata dia seronok blaja piano... :)
then dia request nak makan spagetti seafood...
kat kedai.. dia ajar papa pulak.. bila papa kalut tgk phone... kena marah... :P

i pernah cerita yg skg ni i suka sgt² tgk online punya fleamarket kan...?
kebetulan... ada org nak jual basic keyboard...
masha Allah... just on the right time...
mula² dia letak €60... esoknya tu.. dah turun jadi €50.....
and masa i blk rumah nak tunjuk kat encik suami dah jd €40...
lepas 3hari, tak dak sapa pon yg like or komen nak beli...
so kami message tanya kot² ada apa yg rosak... org tu kata semua function elok...
i seronok gila... rezeki missLR... dah la murah... elok pulak tu...
set hari jumaat... ambek hari ahad...
org yg jual tu budak lg.. skg dia umur belas2 cemtu.. dia start main piano umur 10... tp skg dia dah ada 2piano yg besar gabak kat rumah.. sbb tu dia nak jual keyboard basic tu....

bgn ja pagi, missLR nmpk papa dah dok pasang keyboard... senyuuuummmm melereeeeeettt la dia...
terus practise lagu mi-re-do...
pastu suruh mama buat lagu let it go! huh~~
bila dah agak² tak leh survive... dia tekan satu key and nyanyi segala lagu dia nak nyanyi...
teng teng teng teng teng teng.... key yg sama... lagu ja lain²... hahahhaa
*abaikan ke'seghogeh'an missLR.... dah tak mampu nak bersabar siap lawa² dah...
next class and class seterusnya akan buat hari selesa... so ni gmbr nak pegi 2nd class selasa lepas...
excited jgk... i kata kuar rumah kul 4ptg... kul 244 dia dah bising kata dah pukul 4.... 0.o
second class... blaja 2nd lagu... haritu lagu jermen pasai kutu... kalini lagu omputeh pasai anak kambing... hihiii....
kalini nmpk dia lebih berani... apa dia tak paham.. dia suruh Elly ulang... and ulang.. and ulang... smp dia buleh...
part focus... still level sama... huhuuu
kiri : tu tgh blaja note do-re-mi.. tp kali ni lagu mary had a little lamb... panjang skit dari lagu kutu masa 1st class...
nasib la dpt cikgu yg baik... mcmn la blaja nyanyi ngan kaki semua buleh terangkat... konpius i..
kanan : itu latihan nyanyi... tp guna do-re-mi....
yg menyelit tu.. cikgu kecil... :) si jess yg comel....

harini 3rd class... :)
ahad lepas, missLR start class agama jgk...
kat sekolah morrokko... nnt i cerita.... :)
Alhamdullillah... dia excited utk dua² kelas....

its time to get busy, honey.... :x


1 comment:

..:: WiRdA ::.. said...

bestnye liya pegi kelas pinano..