eurocamp - easter 2014 - speelland

Salam and Hallo

cerita beekse bergen lg.. huahahaa...
peginya 4hari... tp ceritanya dekat setgh tahun tak abih²....
so.
selain open zoo yg sgt meriah tu... kat beekse bergen ni ada speelland (playland gitu..)
tak la besar sgt tp cukup utk spend seharian kat situ....
mula² kami plan nak sewa basikal.. tp bila tgk rate, mcm tak berbaloi pulak nak sewa...
gmbr atas tu basikal utk 2 org dewasa ngan 2 budak... ada basikal utk 4 org dewasa 2 budak... and yg lain basikal mcm biasa... basikal utk budak² pon ada...
entrance speelland..
utk kami, its free... sbb masuk dlm package 4hari 3mlm kat eurocamp....
sgt berbaloi²... save byk gak...
kami pergi ngan family wawa ja sbb iqbal still dlm honeymoon mood... kui kui kui... so depa pi dating kat tempat lain....
ni peta speelland....
memula masuk.. kami ke area belah kanan dulu...
ni game yg 1st....
kena pancut air tu ke bola smp la bola tu masuk lubang...
ada few bentuk.. mula² missLR excited... bila dah tak masuk²... pass kat papa...
papa pulak pulun nak score semua... ceh.
pastu main game kura².. kena kayuh ngan tangan... missLR smp meradang main game ni sbb kura² dia asyik berpusing setempat saja... lawak. org ajar, tak mau dgr.. bila tak bergerak².. nak hangin plak....
nasib baik dapat mak yg sporting mcm i taw... 
terus i naik skali ngan missLR... encik suami malu... padahal ada ja org besar lain yg naik ngan anak²...
see... mak² gak yg sporting... siap kami 2 org lawan kura² sapa lg laju... hahahhaa...
tp susah gak sebenarnya nak control menatang tuh... 
ni playground yg depan² skali... utk budak kecik umur² missLR and haziq...
sementara mak² lawan lumba kura².. bapak² bawak anak² main buai... hihiii...
sempat la depa gossip² skit sambil tlg buai anak...
missLR nak try hayun buai sendiri... tp end up buai ter'stop'... hangin lg skali... terus nak turun buai...
then naik basikal plak...
dia kalut basikal kat situ sama ngan sekolah dia... paksa² adik haziq naik basikal ngan dia... adik haziq pulak tgh syoq naik buai... tp memandangkan bestfren time tu, adik haziq layankan ja la si kakak....
cheeky sgt si haziq ni... :)
kakak liya pon dan² rasa dah besaq sbb dah buleh carry adik naik basikal... hihiii...
pastu kami jalan lagi ke area side kanan park tu...
gmbr bawah : game pusing² dlm air... kami tak main pon.., missLR dah ternampak game lain....
gaya pemandu pelancong... peta dia pegang n dia yg nak pilih nak main apa...
kanan : tmpt budak² panjat and lompat²....
missLR br nak naik... ada budak lompat²... terus missLR cancel nak main....
next, main bendalah ni.... keta safari... apa nama ntah game ni...naik keta tp mcm train sbb sambung panjang²....
semua game kat park ni kebykkannya free.. maka dengan sebab itu, missLR ngan haziq naik ni 3 round kot... depa tak mau turun...
turun... tp turun sebab nak tukar tempat ja... huahahhaa....
happy sesangat depa naik keta tu byk kali.... :)
lepas tu, missLR nak main go kart ni... ini go kart utk budak below 130cm kot...
tp utk budak kecik la.... haziq pon naik main, tp takut² nak tekan paddle...
si missLR pon naik keta tu, kejang ja muka tak tau pasaipa... stress gamaknya bila driving... huhahahhaa...
atas ni 2 jenis go cart utk org besar.... encik suami nak main go kart yg atas tu... tp takdak org jaga pulak....
tgk yg tmpt lg satu... tak menarik pulak.... 
lepas dah decide tak mau main go kart... kami jalan ke area kiri park pulak...
byk tmpt utk budak panjat² and lompat²....
game drive traktor...

lepas dah lompat² bagai... kami pi area tasek dia...
depa buat mcm kat tepi pantai.... ada pasir pantai and game air kat situ....
ada playground besar....
and ada paddle boat swan....
 another playground kat tepi tasik...
weater pon mcm cun² ja... tak panas sgt... and tak sejuk sgt...
ada jambatan gantung across sungai... missLR punya la menggeletis nak naik jambatan tu... terpaksa la aunty wawa pulak melayan sbb mama kena angkut segala benda beg bagai....
kat tepi jambatan tu ada rakit kayu jgk... i risau ja bila missLR kalut nak naik rakit tu pulak.. sbb pernah dah skali i bawak naik rakit buluh... missLR buat kalut nak dayung sama.. last² i jatuh dlm sungai tuh....huh.
 i ambek gmbr ni from the other side of the lake... sbb masa ni kami nak naik swan...
2tahun lepas kot... kami ada pegi zoo taiping... i punya la bercita² nak bawak missLR naik swan ni.. tp encik suami malas nak layan sbb berbahang sgt....
tup² dapat naik kat holland.... waaallllaaaa.....! puas hati :)
kami dan mereka... :)
i rasa i yg lebih excited naik swan nih.... missLR biasa² saja... muka pon boring sbb dia tak leh nak kayuh sama...
lepas naik swan... kami pusing² kawasan tu... ada boat besar jgk.. tp kami tak naik sbb dah naik boat kat safari a day before....
so kami lepak² ja and bg anak² main playground puas² sebelum balik caravan...
 ini cermin ajaib...
depa letak before jalan kuar... missLR kagum sgt ngan cermin ni...hahhaaa....
ada 4 cermin... nak bg kurus... bg gemok... bg pendek... n bg tinggi...
welll... i pon!
hahahhahaaa...



.

Comments

Popular posts from this blog

Mee udon sup

Giveaway 14/003

nasi arab - pes yemeni mendhi PROMO