eurocamp - easter 2014 (beekse bergen, Holland) - grillen

Salam and Hallo

haiihhh.... cerita bulan 4 tak habih²... hahahhahaa...
hadap ja la... if not, i takdak cerita nak hapdet blog...  :P

cerita pasal safari yg tersangat la best dah abis.. blk dari safari.. kami grillen... :)
masha Allahh.... murah sgt rezeki kami sbb rupanya among us, ada tokey daging hokeeyyy.....!!
menu : 
ayam diperap oleh org kajang... terbaaeekkk.... makan ayam pon rasa mcm satay kajang..
daging lembu... perapan yg simple tp sedap...
lamb cutlets... hingga menjilat jari..... yummy!
sosej.. kengkonon utk anak² tp last² anak2 layan ayam ja....
ikan dorade... tak dak dlm gmbr tp menjadi rebutan smp tinggal tulang saja... kepala pon habis!
udang.. import dari kampong i... :)
brokoli and hollandaise sauce... ini i buat sbb i tak reti nak makan benda tak dak sayur or salad..
antara petugas... hat baju kotak ambek task merasa daging dah masak blom.. hahhahaa...
jimin n wawa dah bawak 2 griller... i mmg tau kat caravan ada griller cuma tak mau la guna kan sbb ntah hapa² yg org before tu grill...
tp rupanya, griller kat caravan kami tu baru.... berkilat² lg... mmg tak nmpk mcm pernah digunakan even once.. tp masing² decide nak guna griller yg jimin bawak saja.. senang, lepas pakai buang...
daging n ayam yg siap... petugas lelaki bakar ini dulu.. tp ini yg last skali makan sbb semua serbu udang ngan ikan dulu... :)
silap la i tak teringat nak bawak cili padi... if not, blh buat ikan makan ngan ayaq asaamm... yummmeeehhh!
 


kambin. kambeng. kambing.
kambing ni, beli yg dah siap perap... sedap jgk..
udang pulak i beli kat kampong sebelah... mmg fresh...
i just perap kejap ngan bawang putih, pepper, garam skit ngan jus lemon.. wallaaa! 

pendek kata... semua pon sedaplah... makan pulak ngan kawan² baik kami..
Alhamdullillah....
brokoli tu... i, encik suami ngan liya ja dok pulun... org lain makan skit² ja..
faezah ada buat sos cili ngan mash potato jugak... lazat hokeyy.. resepi semuanya time² jugek i mintak... tp nak buat tahun bila ntah la... huahhahaha.... 

ada leftover..  semua kami buat breakfast n lunch esoknya....
just nice ja makanan yg kami bawak utk 4hari 3mlm...

Comments

sitiezahim said…
Windu nak grill2 lagi.. Grill kitorang kat stor lagi hahaha
:cahya schatz: said…
sitezahim : grill la kat mesia.. kat mesia tak yah tunggu summer br nak grill.. hehhehee...
bestnya kalau blh together² ngan kawan² kat mesia buat grill.. :)

Popular posts from this blog

Mee udon sup

Giveaway 14/003

nasi arab - pes yemeni mendhi PROMO