eurocamp - easter 2014 - safaripark Beekse Bergen (part 2)

Salam and Hallo

atas permintaan... i sambung cerita safaripark ni....
berkurun br nak sambung part 2 kan...?
utk part 1... cekidaut kat sini....

kalini cerita pasai kami kat safari lg... (dah nama pon sambungan kan...)
haritu last, cerita pasai zirapah kan... so tu dia kaki zirapah... :) keras... klok! klok! klok!
tukang cerita kata, lidah zirapah kuat smp kalau dia jilat kita, ada potensi kulit nak terkuar...
*ngeri tak?*

gmbr dak comey tu... si haziq... :)
yg ni pulak gmbr toilet... kami turun ja bas.. missLR kata nak terkencing...
berpusing² i cari toilet... rupanya ada depan mata...
1.tak dak tulis 'toilet' or lambang yg menunjukkan dia tu toilet...
2.tak dak rupa mcm toilet

kami.
masa ni nak tunggu boat.... nak ikut route air pulak... missLR masa ni dah ngantuk n penat... tp tahan jgk mata sbb tak dpt tgk gajah lg...n also excited sbb nak naik boat...
missLR dah lama tak naik stroller sebenarnya... tp nasib baik la sgt terpikir nak bawak stroller.. if not, jenuh gak la nak dukung 13.5kg pusing safari tuh... huhuu..

gmbr atas ni, masa kami tunggu boat.. angin sepoi2 ja... anak2 pon dah nak tertido time nih...
atas : tu la boat yg kami naik...
bwh : dlm sungai tu punya la besau² ikan dia... huhuuu
atas : teman gossip.... depa ni style melawak tahap tinggi... org lain mesti tak paham punya... antara depa 2 org ja yg paham... huhuuuu....

bwh : tukang cerita... tp cakap dutch.. dok pahe gapo pon..
tak byk sgt binatang yg i nmpk masa naik boat.... semua binatang yg dah nmpk masa naik bas...
tp ok jgk naik boat... blh rileks regang2 kaki before smbg jalan blk....
turun ja boat, ada playground.... bg la missLR layan perasaan sat...
gajah tak nmpk lg time tu... so kena bg dia aktiviti lain dulu....
bila tgk gmbr nmpk mcm pelik missLR pakai jaket tgh² ada matahari kan...?
tp sebenarnya, sejuk la jgk weather kat situ masa tu...
tp Alhamdullillah.. tak hujan... syoq ja kami jenjalan n bersukaria...
i kesian tgk beruang ni... kat gmbr badan berbulu gebu... real live, togel....
tp sbb dia beruang malaysia...  kita ambek gak gmbr dia... hihiii....
cantek ja dia dok menungging... sun bathing lew tew kononn....
alaaa... apa nama binatang ni.... yg slalu blakon watak jahat kat dlm cartoon...
dlm cerita lion king pon dia jahat... dlm cerita apa² pon dia layak pegang watak jahat ja...
i dah google tp takleh gak nak ingat apa nama dia...
tgk la gmbr tu... kawan² dok terbongkang tidoq... sorang dok melilau... jaga kawasan kot...
jumpak lion lg...
turun dari boat tu... kami ikut route utk jalan kaki pulak...
byk gak binatang buleh tgk...
time jalan kaki... br rasa mcm kat zoo.. binatang² semua dok dlm kandang/sangkar...
ada info yg blh kita baca etc....
gorilla.... 
missLR kata org utaaannnn mission wildness... siap gaduh ngan dia... 
i kata gorilla dia kata org utan... i kata gorilla dia kata org utan... i kata gorilla dia kata org utan...
then i kata.. kalau org utan ada rambut panjang...
missLR : itu liya tau la... tp ini papa dia... ( smbl jeling kat encik suami )

terus tergelak...
spesis² monyet... i pon tak tau nama glemer dia apa...
tp hat atas tu ada dlm kelompok yg besaq... mcm2 aksi ada... aksi kasih sayang mak ngan anak... aksi kejar² manja... aksi sensored pon ado... huh.
spesis² itik/ burung..... itik² n burung² ni pon lepas ja... maybe sbb depa bukan spesis yg blh terbang tinggi n lama kot...
bawah kiri is burung unta...
akhirnyaaa.... jumpak gak gajah... tp missLR dah tertidoq... kesian kat dia...
i try kejut pon dah tak terjaga.. maybe sbb penat berjalan.. n also penat tahan mata...

gmbr bwh tu... gabungan zebra ngan zirafah.... huhuuu... pelik tp benar...
leopard.
sekor tidoq tak gerak2... 
sekor jaga kawasan... ke hulu kehilir dia berkawad dok jaga kawasan... 
 
chimpanzee...
time ni kami dah jalan laju sbb anak2 semua dah tidoq... sembang pon dah terkuar tajuk zoo dah...
part ni i kagum sangat...
pihak safari buat ja sarang burung kat atas pagar entrance...
pastu burung tu lepak² kat sarang dia...
mula2 i ingat tu patung.. tp bila tgk lama² burung tu bergerak... n ada salah satu burung tu terbang...

persoalannya.. mcmn burung tu blh slumber duduk sarang tu without rasa nak terbang kuar dari kawasan safari....?
mmg tak dak pagar or jaring or apa² yg jd sempadan safari tu ngan kawasan luar....
last but not least, cari tempat nak bergambar yg ada tulis nama safaripark...
dah kuar dari kawasan safari, terjumpa van kotor nih,... layankan aje lah... hihiii... yg penting ada nama safari... :)

kat bhgn dlm pon ada tmpt ambek gmbr...
lepas ambek gmbr.. dia print n kita blh bg email utk copy kita jgk.. :)

Comments

wawa said…
wah,tembamnya aku time ni…hahahha..terus rasa nak pi bercuti lagi…lol..
:cahya schatz: said…
wawa : temban ada makna takpa... ni aku ni, tembam tak bermakna yg susah hati nih...

Popular posts from this blog

Mee udon sup

Giveaway 14/003

nasi arab - pes yemeni mendhi PROMO