Sommerfest 2014

Salam and Hallo

selamat menyambut ramadhan utk semua umat Islam... :)
kami dah mula posa sabtu lepas...

ini aktiviti missLR minggu lepas... 26 jun...
kat sekolah dia ada sommerfest..
few weeks before sommerfest, cikgu depa letak la list kat board utk sapa² yg nak bawak makanan apa² utk fest tu... duit akan masuk kat tabung sekolah...
i plan nak buat cupcake... but suddenly TERbuat apple cake jgk... so bawak ja la dua² memandangkan tak dak penggemar kek kat rumah nih...
apple cake tu tak se'cun' first time i buat dulu... i rasa sbb i potong apple tu nipis² sgt n bentuk apple tu itself tak sekata.. so, bila susun.. tak cantik sbb tak sama besar...
cupcake tu i letak topping ja dulu then tunggu missLR blk sekolah utk tabur funfetti... :)
sampai sekolah, group missLR kena berkumpul utk lukis muka...
rupanya depa ada persembahan.... :) tak pernah pulak missLR cerita depa praktis...

atas : missLR ngan BFF, missMM...
bawah : drama br start... depa belakon cerita 'red riding hood'
budak² yg 3-4 tahun semua jd pak/mak pacak... comey.... girl pegang flower... boy jd pokok...
 (click for bigger image)
actually yg berlakon cuma nenek (cikgu group depa), sorang girl red riding hood, 1 org girl tukang jual makanan n ubat... 2 boys jd hunter... n sorang boy jd fox.... hat tu semua yg dah besar²... cikgu lg sorang jd narrator...
bila dah abih, missLR tanya 'pandai tak liya jd flower, ma?'
errrr....
kat luar ada byk meja² utk family duduk... salah sorang parents siap bukak booth tupperware... huhuu..
i lepak ngan mak BFF missLR ja.. patutnya dia tlg jual makanan.. tp ramai sgt org yg dok kat meja tu..
ada byk makanan yg parent² bawak... kek cekelat yg comey² n cupcakes i habis dulu... yg kek² lain slow skit... ada gak yg bawak sosej ngan brotchen ( makanan feberet jermen)
 kat luar sekolah ada bendalah nih...
ada sorang cikgu jaga... sekali main, semenet ja... pastu kena tukar org...
bila cikgu tu tak dak ja.... jgn kata budak.. ngan mak² budak skali naik melompat dlm tu... (i terkecuali... i behave... huhuu)
tgk dok elok melompat²... keta bomba smp...
missLR mmg excited ngan keta bomba..
1. sbb tgk upin ipin
2. sbb merah n besar
semua budak² dapat cuba pancut air guna pipe bomba... missRL antara org yg awal cuba...
sengih smp ke telinga... punya la seronok dpt 'jd' bomba.... hihiii...
ada budak yg tak mau take turn lgsg... dok pancut air merata smp basah org lain...
bomba2 tu tabah ja melayan budak².. dah la muka masing² cute, mcm tak sesuai kerja bomba... huhhuu...
lepas makan, missLR line up lg.. nak 'jd' bomba lg...
kalini dah penuh budak kat depan tu main air... excited la missLR buat hujan...
tudia... yg berbaju ada... hat tak berbaju ada... separa bogel pon ada... hat pakai spender saja pon ada... hahahhahaa....
missLR mmg tak suka org tak pakai baju... so dia main dari kejauhan saja... dia kata dia malu...
yg BFF dia dah siap berbikini bagai... dok la panggey si missLR main kat air... missLR kata tak nak main hujan... nnt baju princess basah.... :P
3rd time...
masa ni bomba dah nak blk sbb pressure air dah slow.... so missLR tlg habiskan air dlm pipe... :)
bomba tu tanya dia suka ka nak jd bomba..
missLR : natuurrrliiiccchhhh...! (of course!)
missLR ikut ja bomba² tu kemas pipe... minat sungguh dia... dia pusing keta bomba tu 2,3x n tanya... itu apa... ini apa...
si bomba tu pon syoq ja dok melayan missLR.. padahal, i rasa missLR bukan paham pon bomba tu kata apa... huhuu...
gambar kenangan ngan keta bomba... :)
missLR kata nnt blk dia nak cerita kat papa...
last, sementara i nak tlg cikgu² dia kemas... i soh missLR main ni lg...
tup² encik suami datang join kami... missLR seronok la... :)

oooo... pastu ada cabutan bertuah jgkkk.. skali cabut undi... €1... missLR ambek 2... dua² dapat mainan... :) ok la.... kira bertuah gak la dari tak dapat apa...
main ngan BFF dia sementara kami tlg kemas²....

masa hari kamis tu... missLR pi sekolah pagi.. kul 1tgh hari.. i ambek dia mcm biasa.. kul 330 ptg, br pi sommerfest tu...
masa kami nak kuar rumah kul 330ptg tu missLR kata.. 'ma... tlg call papa kejap... liya ada sesuatu nak cakap ngan papa..'
so i pon call ofis encik suami..
missLR : pa... harini liya ada sommerfest kat sekolah... semua papa ngan mama org lain pegi.. tp papa liya takde...
encik suami : papa kerja la sayang... liya pegi ngan mama boleh...?
missLR : tak leh pa... tak leh cemtu...
encik suami : tp papa ada keja... mcmn...?
missLR : tak pe pa... pa blk je... esok² buleh buat lg....
encik suami : (gelak).. haaa...? buat esok...?
missLR : ha ah pa... blk la paa.... plisss paa....
encik suami : (cayaaaaaqqqqq)

:D

Comments

wawa said…
tu dia ayat pujuk dia..autie wawa pon cayaq..hehehe…haziq punya sommerfest kami dtg lambat sbb jimin ade tournament bowling..tinggal beberapa kerat je bebudak kt situ..

Popular posts from this blog

Mee udon sup

Giveaway 14/003

nasi arab - pes yemeni mendhi PROMO