Patah tumbuh hilang berganti

Salam and Hallo

Tudia tajuk.. Madah berhelah.. :)

1. Laptop
Laptop i tetiba takleh on.. Screen blank.. Lepas beberapa hari terkulat2 hapdet kedai guna ipad, encik suami anta laptop utk repair.. Kebetulan pulak minggu ni byk public holiday.. Maka kami terpisah beberapa hari..
And smlm, laptop i disahkan koma sbb jantung crack.. Oh maaannn...
Laptop kesygan tu (mcm la ada laptop lain,kan).. Laptop tu la antara brg 1st yg encik suami beli utk i bila i smp sini 6thn lps..  Laptop tu la meneman n penyambung hubungan i n family2 (n also skandal2 out there)..
I akan usung dia blk mesia bulan depan n try repair jgk... Tp sbnrnya, blh paham la pasaipa dia kaput.. Umur dah 6thn.. Guna hari2.. Kadang2 siap tak off 2 hari... -.-
And smlm jgk, kami hunting laptop br memandangkan i tgh peak time hapdet kedai..
N 'patah tumbuh, hilang berganti' applied.
Dulu samsung, kini HP... :) Alhamdullillah.. Harap2 blh bertahan lg 8 tahun..

2. Fridge n freezer..
Minggu lps, achik 'pusing' dapur dia.. Siap ngan freezer baru and dishwasher baru.. So dia nak let go fridge spare dia kat balkon.. Itu fridge dari kak neny dulu.. Still in a good condition..
Tp sbb dia sayang kak neny n fridge kak neny, achik takmau buang fridge tu.. So dia offer i..
Kebetulan, i memaaanggg nak bigger freezer.. Perfecto walaupon freezer dia tak la besar sgt.. Dia 2doors fridge mcm kat mesia..
Achik dah siap tlg pikir mcmn nak susun... Mana nak letak.. Nak boh apa dlm fridge tu..
I am on..
Bgtau encik suami time dia tgk bola (right timing la sgt kannn....) dia dok ok ok ok..
Esoknya, i habaq kat achik kata on..
Tup2 encik suami tanya.. Ooo.. Ambik eh? Besaq mana? Nak letak mana? Power brapa?
-.-
.
.
.
.
.
.
Call achik blk, then cancel.
Pastu encik suami tanya, eh awat cancel...
Sudaaaaaaah laa... Terkecik sudah hati ini... Nnt belikan i fridge mcm ni..


3. Rambut
aktiviti wajib before blk malaya adalah potong rambut..
setelah berminggu² ajak missLR potong rambut, akhirnya dia yg ajak i pi kedai gunting rambut kesukaan dia... emmm... bukan la kesukaan betul² but thats the only kedai yg kami pernah bawak dia... hihii..
tukang gunting rambut tu suka missLR so, missLR tak la rasa sedih pilu sgt bila rambut dah pendek...
i plan nak soh potong mcm rihanna... tp tukang gunting tu pulak drama lebih².. dia kata sayang nak potong sbb rambut missLR dah panjang n cantek...
kautim punya kautim... last² potong bwh skit pada bahu...
she is happy with her new hair... i pon lega tak yah nak pikir pesyen rambut tiap² pagi... huhuuu...
paling i lega, blk malaya nnt tak dak la dia berlengas sangat...
smlm jgk, kami pi klinik kanak².... bawak missLR check pipi dia...
kat pipi dia ada mcm panau tp bukan panau...
doktor kata tu just mcm sunburn... doktor pon ada... huhuu.. so pasni, missLR kena slalu pakai sunblock... sungguh tidak comey kat pipi pulak yg 'sunburn'nya.... huhuu...

tak sabarnya nak blk malayaaaa.....!!

Comments

sitiezahim said…
Bila balik liza?
Neny said…
Tak sangka elok lagi fridge tu...tp dah lama sure the power efficiency menurun...nanti bil jadi tinggi.

Oh, fridge dua pintu mmg menawan liza...akak pon berangan...hehehe
izzeyda said…
banyaknya story mory..ermm untuk citer first tuh kena ngn tajuk..yang lain tu macam2 plak story nyer..

Popular posts from this blog

Mee udon sup

Giveaway 14/003

review : katil baby