berpatah² kata

salam n hallo...
thanks pada yg mai melawat..
harap u'olz dapat tinggalkan link..senang i nak jengok u'olz blk...
pada those yg tak dak link... letak nama kat 'name/URL'.. and just kosongkan bahagian URL..
tengkiu, süße!

Wednesday, May 21, 2014

hari ibu 2014

Salam and Hallo

hari Jumaat, 9th... rupanya kat sekolah missLR depa ada buat jual kek² skit utk mak² sempena mothers day...
missLR pulak kata, itu cekgu² buat utk kinder yg goodgirl/boy... hihi...
ok, i pon tak plan nak cerita kat dia pasai mother's day... kang dari dia rasa biasa²... terus rasa mcm nak kena sambut pulak...
ini org² yg ala² AJK PIBG tadika... mak² budak² kat tadika missLR...
depa buat kek n jual n duit tu masuk dlm tabung club...
missLR beli kek yg ada heart utk i... sepotong sengget... so i beli lg satu kek cheese oren...
missLR makan dua².. i dapat rasa skit...
dia kata sedap.. plus, dia goodgirl kat sekolah.. maka kek tu dia punya.... -.-

on the way balik dari sekolah, dia kata.. dia nak tunjuk something...
siap suruh i prepare camera utk ambek video... semangat nak tunjuk kat papa... :)
first time dia buat mcm tu a day before.. i tak sempat nak ambek video... dia sedih sbb tak leh nak tunjuk kat papa... 
skg ni pantang nampak bukit... 
tp dia kata dia berani buat mcmtu dengan laufrad saja.. kalau ngan basikal, dia tak reti break...
hari² dia naik laufrad... maybe dia comfortable dengan laufrad... basikal simpan dlm store dulu... hihii...
ni craft depa buat kat sekolah... sepit utk sepit surat... :)
beriya missLR cerita mcmn dia buat sepit tu... nasib baik kat rumah tak dak sepit kayu mcm tu.. dia dah selongkar i punya bakul baju nak cari sepit kayu tu sbb nak buat lg satu flower kaler blue utk papa....
petang tu, encik suami request nak makan paru...
so.menu nasik lemak bersama sambal paru... nasik sesenduk... paru pon sesenduk... 0.o

on Sunday.
dikala semua org kat sini beriya² celebrate mother's day... kami dok rumah makan steak.
tak la meriah mana pon steak i nih...
sos pon guna sos botol ja... combine black pepper sauce... 3pepper sauce... mango curry steak sauce..
petang tu, lepas segala steak dah masuk perut... kami kuar makan hangin...
missLR nak tunjuk kat papa, dia dah buleh balance... :)
cuaca panas tp angin kuat... so terpaksa pakaikan missLR jaket tebal skit sbb dia pon tgh selsema...
kami pusing area rumah kami... lalu kat padang raps...
kawasan perumahan belakang ladang raps... 
laluan utk org jalan²... naik basikal... or jogging... n sini la tempat i race basikal ngan missLR... :) 
ladang ni berubah² hasil dia... kadang2 depa tanam gandum... kadang² tanam raps... kadang² tanam potato...
mother n father berpeleseran..
anak dah jauh kedepan... 
lepas dah naik laufrad seround.... singgah main kat playground belakang sekolah missLR pulak...
time tu awan dah start nak hitam... cepat² jalan blk rumah...
utk dinner, i dah tak tau nak masak apa dah... so tanya missLR, dia request sup...
i masak maggi sup dengan sayur ja... masing² 2x tambah.. 
laparkah atau sedapkah....


.


No comments: