berpatah² kata

salam n hallo...
thanks pada yg mai melawat..
harap u'olz dapat tinggalkan link..senang i nak jengok u'olz blk...
pada those yg tak dak link... letak nama kat 'name/URL'.. and just kosongkan bahagian URL..
tengkiu, süße!

Wednesday, April 2, 2014

penat ja ketaq

Salam and Hallo

pagi td kami anak beranak ke ausländerbehörde utk ambek visa i...
dulu depa lekat visa dlm pasport.. la ni dah maju skit... depa buat card.. tp still dlm tempoh cuba try test...
haritu masa anta borang, i ada cerita kat sini..

again. i nervous. punya la dok berdoa dlm hati semoga Allah permudahkan urusan...
encik suami dah pesan siap² suruh cakap² jermen skit... (hek eleehh)
last few days, encik suami call org yg handle visa i... encik suami kata mcm ada masalah sbb patutnya card i tak siap lg... ( bertambah² la ke'nervous'an i )

pg td.. missLR bangun dengan semangatnya nak pi 'office' mama...
smp ja... pegawai tu bg resit n soh encik suami bayar 135€ kot... part tu dah sedia maklum dah... selama ni i kena byr 80€ ja utk panjangkan visa...
i masuk dlm bilik pegawai tu utk sign dokumen..
again. i salah sign... kalini lg teruk n buruk sign i.... huhuu...

dia mintak kad lama n bg kad baru...
tengok² dah dpt unbefristet! Alhamdullillahhhhh.....
pegawai tu sembang² ngan missLR sementara encik suami pi bayar resit...
(depa sembang dlm jermen)
pegawai : ni warna apa...?
missLR : pink and blue..
pegawai : kenal ka ni gambaq sapa...?
missLR : ni mama saya yg cantik...
pegawai : ooo.... mama cantik... sebab pakai tudung pink?
missLR : liya yg suka pink... mama suka black....
pegawai : iya? apa nama mama...?
missLR : papa.. razif... mama liza... saya liya raihany anak mama anak papa...
pegawai : hahahahhahaa.... awak ni comel...
missLR : danke... dan mama saya cantik....

hahahhahaaa....
pastu pegawai tu kata, nama i panjang... tak tau mana satu nama i...
so i explain la kat dia... maksud binti/bin.... n tunjuk mana satu nama i...
kiranya i bercakap jermen la jgk ngan dia.... dan dia kata cara susun nama kita 'interesting'..

so.
dah settle satu bab... kita ke bab yg seterusnya...
iaitu ambek lesen!
yeeee hhhaaaaa..... semangat!

utk pg tadi.... kami breakfast ngan meatball IKEA tp homemade...
meatball tu i buat smlm... tp dah kul 9 br dok menguli... maka i bakar guna microwave saja...
harini jd keras skit.. tp sos dia sedap... :)
nnt bila free i letak resepi kat blog k...


4 comments:

Neny said...

Tahniah liza...

Ada lesen nanti, mesti best...hehehe

:cahya schatz: said...

kak neny : matt la lg best.. dia buleh jd bos...
tmpt co-driver la ni tmpt missLR...

zuliana mohd said...

Tahniah Cak....berapa lama lagi hang duk sana cak? Tengah pikiaq2 nak datang sane jugak, kalau hang ade lagi kat sane lagi best..heheh.... boleh bawak aku round2.. :)

:cahya schatz: said...

pokke : aku pon tak tau brapa lama lg... maybe smp minggu depan.. or maybe smp tahun depan...
kalau nak mai... roger ja selagi aku ada sini...