berpatah² kata

salam n hallo...
thanks pada yg mai melawat..
harap u'olz dapat tinggalkan link..senang i nak jengok u'olz blk...
pada those yg tak dak link... letak nama kat 'name/URL'.. and just kosongkan bahagian URL..
tengkiu, süße!

Wednesday, April 16, 2014

papa's birthday

Salam and Hallo

07.04.2014
birthday encik suami yg ke 23 ( katanyerrr)

plan A.
i masak special kat rumah then dinner sama²...

plan B.
makan special kat luar...

encik suami kata nak balik awal...
heh... slalu blk kul 7lebih... time besday nak blk kul 6.30... tak dak la awai mana pon...
kul 4 lebih, missLR dah menggelupur nak kuar naik basikal....
i dah kuar asap kat telinga.... :|

nak bg missLR occupied, i ajak dia buat kad utk encik suami... mula² excited, pastu bila i bg dia pakai lipstick.. terus dia main².. dah tak nak buat kad dah...
bila kad dah siap... dok la pegang kad tu smbl tgk tv... bila dah tak sabar sangat, dia soh i call encik suami...
beriya dia cerita dia ada überraschung ( suprise ) utk papa... tp details gila la dia cerita pasai suprise dia...
hahahhaaahhahaa.....
cover : nama papa ngan heart besau n heart kecik... missLR tulis... bwh tu mama tulis...
front n inside card : kad mama buat... riben mama buat... missLR tulis²... mama buat shadow² ja...
missLR cop²... mama tlg kaler... :)
missLR tulis nama... mama tulis 'i♥ u' ... dia pon nak tulis gak... hihiii...


kul 5.30 lebih, bila encik suami tak balik²... kami kuar naik basikal...
bila encik suami call.. i usung ja missLR ngan basikal dia naik train ke kampong sebelah...
jumpa encik suami kat train station.. tu pon dia lambat... i sempat shopping kat kedai asia seround... missLR main laufrad 4,5 round... br encik suami sampai...
see... kata überraschung.... tp dia yg sibuk bukak... siap cerita mcmn dia buat...
tp comel... :) blushing² bila papa baca kad dia...

lepas upacara bukak card... birthday boy ( atas hasutan missLR ) ajak makan ice cream...
so pekena ice cream sorang dua scoop... missLR excited sangat smp makan tak habis... i pon tak paham pasaipa...
lepas makan ice cream... belanja besday boy makan pasta pulak...
selalunya pasta kat sini, masha Allah... punya la sedaapp...
tp haritu dari 5++ bintang, i bg 4 ja kot...
sup apa ntah... dlm dia seafood... ikan+udang+ketam = sedap mcm slalu...
cicah ngan roti.. n haritu dia bg ala² sos bawang putih tu... sedap gak... tp i sorang ja makan...
kiri : menu feberet i and missLR.... pasta ngan seafood.. segala benda dia campak dlm tu... kepah.. siput.. sotong... calamari... fish... udang... pedas² skit... sangat² sedap!
kanan : pasta utk encik suami... pasta ngan ikan salmon n spinat... pon sedaapp.... :)
muka kegembiraan besday boy... :)
missLR kata kalau nak ambek gambar kena buat peace.... haaa.. tu dia tunjuk mcmn nak posing... hahhahaa...
even kerap jgk dua org ni bg telinga n hidung mama berasap... tp mama sayang... sayang 3/4 hati!
lg suku simpan utk org lain sama.... :P



psst : happy birthday pakngah 'ri-john' jgk...
.

4 comments:

Neny said...

Kedai pasta ni kat mana Liza? Masa akak ada dulu belum ada lagi ye? Pasta dia nampak sgt sedap. yg sup tu kalau english dia panggil chowder...seafood creamy soup.

Liya cantikkkkk..

Happy belated besday Mat. Semoga bahagia kehidupan dunia akhirat.

:cahya schatz: said...

kak neny : ha ah kedai baru... bulan 12 lepas kot br bukak...
akak ingat tak rossmann rüsselsheim? tepi tu ada kedai kebab kat bucu?
then ada apotheke... haaa..tepi apotheke tu la... :)
memang sangat² sedap pasta ngan steak dia... and paling best, semua halal... :D
arak pon dia tak jual...

liya dah anak dara dah ummi neny.. nak pakai baju pon pilih sendiri... :)

thanks on behalf mat...

Farah said...

omg the card is soo comel!! such a meaningful gift :))))

x, Farah

:cahya schatz: said...

farah : dah takde birthday present, buat kad pon kira special la jugak.. :)
hihihiii...