berpatah² kata

salam n hallo...
thanks pada yg mai melawat..
harap u'olz dapat tinggalkan link..senang i nak jengok u'olz blk...
pada those yg tak dak link... letak nama kat 'name/URL'.. and just kosongkan bahagian URL..
tengkiu, süße!

Wednesday, April 23, 2014

Fasching at kindergarten

Salam and Hallo

ni cerita akhir bulan februari haritu... huhuu...
kemalasan melanda sebab gambar² nak kena edit.. nak kena mozaic.. nak kena crop bagai...
makanya... entry tertunda...

27 februari, sekolah missLR buat fasching @ karnival... ada byk la peringkat depa sambut.. event paling besar kat area kami, diorg buat kat Mainz.. mmg segala jenis makhluk blh jumpa kat sana.. ada kereta berhias... ada band.. ada parade... n org yg datang n berdiri tepi jalan pon akan pakai mcm² costume...

tahun ni kami tak pi mana² parade... i just join fasching kat sekolah missLR kejap ja...
tp preparation utk baju missLR dah start 2weeks before... huhuuu...
excited + nervous...
plan asal i nak buat costume rapunzel... tp missLR nak cinderella... pegi kedai cari kain, langsung takdak kain kaler biru.. makanya tukar ke princess 'unknown' kaler pink... huhuuu...
utk aksesori.. i beli crown sengget then pelekat flower² bg nmpk mcm crown 5 hengget... hihihii...
ni baju missLR... i mntk junior i belikan dasar baju princess sbb i tak reti nak buat bahu kembong² tu... tp dasar baju tu sgt la slim di peroooott... maka at last, kat bahu tu ja i ikut dasar... yg lain hentam-sajalah-lagi-senang....
hari² missLR try baju princess dia... i pulak saja² lambat² tambah aksesori... lambat² jahit bg setel baju tu...
gambar atas ni... pagi hari fasching...
biarla herot petot sekalipon.... bila missLR happy... mama super duper happy... :D
i kureng skit part rambut ja...
i tak nak ikat rambut dia mula²... tp bila tak ikat, crown asyik nak terjatuh...
encik suami hantar kami pegi kindergarten sbb hujan renyai².... missLR pulak tak leh bercakap sbb i pakaikan dia lipstick n eyeshadow... keras terus mulut tak mau bercakap takut lipstick hilang... hahaha...
bila sampai sekolah rupanya cikgu² dia makeup lg skali... 
princess lain semua ada butterfly kat muka.. missLR taknak.. dia kata nak mcm princess....
cikgu missLR lukis flower kat dahi dia... bila dia tgk kat cermin, missLR tanya i...
'ma... ni mcm princess apa...?'
hihihii....
kanan tu cikgu group missLR... gila²... sesuai sgt jadi clown... lg sorang cikgu jadi queen... tp tak sempat nak ambek gmbr ngan toni... ramai peminat nak ambek gmbr ngan queen... :)
missH(kanan)...missE (kiri)....depa ni adik beradik... missE ada kembar lelaki... mrH si pirate...
skg ni kalau missLR nak berdoa ada adik.. dia nak kembar mcm missE ngan mrH ni la...
fuuhh... dia wish adik kembar ookk... 
kiri : missLR ngan besfwen dia... missMM... missMM jadik ballerina... bila dia tgk missLR pakai baju princess, dia terus nangis nak crown jgk... bila i puji² skirt dia cantik.. n missLR pon ajak menari mcm ballerina.. dan² missMM soh mak dia blk....
kanan : missLR ngan sapa ntah... jadik fairy.. missLR kata budak tu tak leh jadi fairy sbb tak dak tongkat yg ada star... budak tu terkulat² ja.. pastu terus lari kat mak dia mintak tongkat fairy... :P
budak group missLR.... ada hexe(witch) beberapa org...  pirates... superman... batman... spiderman pon ado...
comel sangat missLE...jadik honeybee... dah la peroot muncit... hidung dia bulat.. pastu kalerkan hitam... comel sangat!
kanan : cekgu group lain... sorang mak lebah...sorang red indian... 
tu dia.. bomba ada... polis ada... football player ada...
ni dah otw blk.... mak bapak tak leh tunggu kat sekolah... i tunggu setakat depa nak start main game saja.. pastu i blk sbb ptg tu ada tetamu nak mai rumah i....
i happy sangat bila missLR suka baju yg i buat.... :)
total cost semua tak smp 10€ pon... tapi sangat puas hati....
kain i guna tu sebenarnya kain langsir... aksesori depan peroot tu i tetas dari tudung yg dah tak guna... crown pon sengget ja...
result : happy.
muka org puas hati... jalan balik pon slow ja.... ala² pwincess gitu....

4 comments:

Anonymous said...

cantiknya missLR..untung dapat mama kreatif.. :)
dulu kata pandai jahit straight saja..skang dah pandai jahit tak guna pattern.. good job mama missLR!

Neny said...

comel!!!!

Kejap je masa berlalu....

zuliana mohd said...

wah cak, kagum aku cak...untung MissLR dapat mama yang berseni ni, kalau dapat mama macam auntie nana ni..adeh..nasibla...heheh..cak windu kamula...heheh...

:cahya schatz: said...

anonymous : tengkiu...
serius tak pandai.. nmpk mcm ok.. tp sebenarnya berserabut blh dalam... huhuuu....

kak neny : liya syoq la bila org kata dia schöne prinzessin... :)
blk sekolah, sepjg jalan dok cerita org kata dia cantik...

pokke : tengkiu pokke... aku minat.. tp sebenarnya tak kemas pon aku jahit... nasib baik model comey... hihiii...
aku rindu kat ko jgk! beribu² lemon...