berpatah² kata

salam n hallo...
thanks pada yg mai melawat..
harap u'olz dapat tinggalkan link..senang i nak jengok u'olz blk...
pada those yg tak dak link... letak nama kat 'name/URL'.. and just kosongkan bahagian URL..
tengkiu, süße!

Friday, April 4, 2014

addicted terhadap flohmarkt online

Salam and Hallo

Ya Allah.... penyakit baru menyerang...
i baru jumpa satu page flohmarkt kat FB...
rupanya tiap² daerah mmg ada flohmarkt online kat FB... depa buat mcm group cemtu.. then jual² barang...
ada yg baru... ada yg brg salah beli.. ada yg barang br guna 3,4x... ada yg dah guna 4,5 tahun.... :)

dah nama pon flohmarkt ( fleamarket )... mesti la ada mcm² kan... dari sekecik² sepit rambut smp la ke kereta... semua ada...
comel.
pastu, tak semuanya barang depa jual... ada yg bg saja... ada yg buat sistem barter... dah la barter ngan gula or kopi or roti or tepong... sgt comel, kan?

barang 1st yg kami beli game missLR...
semua barang dlm flohmarkt ni kena angkut sendiri.... tu ja... tp tak kisah la kan semua yg dlm group tu mmg dok sekampong pon... huhuu...

second things yg kami beli kat flohmarkt ialah basikal i..
excited....! at last, i ada basikal...
gambar dari ehsan encik suami...

comey ja basikal ni... basikal ni utk teen sebenarnya.... tp bila i naik, macam cun² ja utk i... kecuali tempat duduk dia.. kalau i duduk lama² sakit pungkoq...huhuu...
sekarang aktiviti i and missLR adalah berpeleseran ngan basikal... syoq oo...

kami ada jumpa satu basikal utk missLR jgk... deal punya deal... then decide nak ambek... 
dah nak pi ambek dah... skali org tu msg bgtau tayar dia kecik... sebelum dia kata tyre size 14-16... padahal size 12 ja....
encik suami kata tak pa la... dah set nak jumpa n tengok, so encik suami pi jgk... tunggu 15minit, org tu tak turun²... rupanya dia salah faham... dia ingat kami tak mau...
maybe jgk dia tak paham ayat jermen i... maklumlaaaaa bahasa tingggii.... hahhahahaaaakkttttuuuuiiii...!

i macam ralit bila bukak page flohmarkt tu...
smlm... i add lg 2 group.... hihihiii....
sssshhhhhhhh.... jgn habaq kat encik suami tau!

pastu td, nmpk ada org letak gmbr kasut Vans... 
zasss! terus tanya size... 
OMG! size i pulak ttuuuu.....
harga betoi satu 39.90€... dia nak jual satu 18€.... dua 30€....
apakah...? kasut baru tuu... 
so i deal n pi jumpak dia kat depan kedai dekat rumah i... 
dia kata mak dia beli kasut tu... satu tak sedap pakai... satu lg tiba² nmpk tak cantik...
finee...
lu jual, gua beli.

3 comments:

Miss Anna said...

Liza, k.ana sungguh jeles membaca entry ini haha! Dah 3 bulan kat mesia ni, teriba i rasa cam i really wanna live my life there, ha bole camtu?? Hehe.. Baru tadi shopping kat east coast mall kuantan, cadang2 nak carik whipping cream utk buat tiramisu, mak ai, alangkah trkejutnya satu kotak kecik sama cam kat german yg €0.99 sen satu kotak tu, kat sini smpai RM7!! Adoi terus rasa nak pengsan! Terus menjadi2 rasa nak balik german balik. Liza dok je la sana terus, balik sini jadi pening ada haha!

iu rf said...

nak jugak g flohmarkt lagiii!

:cahya schatz: said...

miss Anna : akak, org rs org paham perasaanmu itu.. huhuu...
kami tak mau selama²nya dok sini kak..nak balik malaysia :)
tp part barang mahal tu.. liza paham sgt dah... 7 tahun lepas pon setroli dah cecah rm400-500.. skg apatah lagi...

iu rf : jom... jom... tgh panas skg ni, mesti flohmarkt besaq... :)