berpatah² kata

salam n hallo...
thanks pada yg mai melawat..
harap u'olz dapat tinggalkan link..senang i nak jengok u'olz blk...
pada those yg tak dak link... letak nama kat 'name/URL'.. and just kosongkan bahagian URL..
tengkiu, süße!

Wednesday, March 26, 2014

Carseat Recaro

Salam and Hallo

lamanya tak hapdet belog... dok follow cerita MH370....
i still berharap depa blk... biar la mcmn keadaan sekalipon...

i nak cerita pasai car seat missLR... tak baru sgt dah la... cerita 31 jan haritu...
sebelum ni missLR ada 2... errr... 3 carseat maxi cosi...
tiga² second hand... tp still elok... i rasa mcm tak berbaloi nak beli yg baru sbb missLR guna sat² saja...
plus, masa mula² tu.. kami bukan ada keta... so, guna bila menumpang reta org....

skg, missLR dah meningkat dewasa... (hik hik hik hik...)
so encik suami kata, carseat yg 3rd stage ni dia akan guna lama.... so encik suami nak beli yg baru...
i dah buat muka tak puas hati... sebab knowing encik suami ni... bukan takat 'baru'... barang yg dia pilih mesti mahai... ( nasib la dapat bini kedekut )
cth: kasut winter tahun lepas... depa cerdik... kuar beli kasut time i pi sekolah... beli kasut 80€ lebih.. last² pakai 15x ja kot... tapak kasut pon tak efek apa....
tahun ni pulak... i yg beli... harusla half price dari rega encik suami beli.... puas hati i..
kasut elok... rega murah... pakai 6x pon tak la rasa terkilan sgt... plus, konpem² winter depan missLR tak leh pakai kasut yg sama dah....

sreeeettttttt..... ( tukar tajuk )
so.
ini anak saya... mm... anak dara saya.... bab melawa n posing... serah kat dia...
turun sapaaaa ntah..
ni harta missLR... senyap² ja encik suami beli... i tak tau rega brapa.. dia kata sale...
fine.
ok memang la ok... kalau dah beli brand elok, tp tak ok.. mmg i mengamuk...
nmpk missLR selesa duduk car seat ni..
kalau car seat yg dulu... nmpk sempit bila dia duduk waktu pakai jacket, tambah² jacket winter... bila nak tido pon, i sengetkan carseat, kaki dia pulak dah tak tau nak letak mcmn...
car seat ni ada speaker kat telinga... nmpk tak yg putih tu...?
awal² beli... menggeletis la missLR pinjam tepon i... dengar ringtone ring³ pon jadi excited....
ke'excited'an missLR dan encik suami tak abih waktu car seat tu sampai jaaaaa....
haritu tu jgk, rasmi carseat... tak dak reja, pi smp Mainz utk makan aiskrim.... 0.o
and.... seminggu lebih gak la mama tukar tempat jadi 'puan sri' kat belakang.... huh...
tiap kali nak kuar... missLR tanya siap² sapa duduk depan ngan papa... -.-
dah la nak duduk depan.... masuk ja keta, mintak navi... beriya bg direction kat papa... ngan tangan kecik dok tunjuk kiri-kanan....
comey.


skg, kalau nak pi sekolah, dah reti request utk papa anta naik auto (keta)... hi hi hi..








.

No comments: