berpatah² kata

salam n hallo...
thanks pada yg mai melawat..
harap u'olz dapat tinggalkan link..senang i nak jengok u'olz blk...
pada those yg tak dak link... letak nama kat 'name/URL'.. and just kosongkan bahagian URL..
tengkiu, süße!

Thursday, March 6, 2014

canvas with tape

Salam and Hallo

missLR demam.
maka mama kena lebih kretif to make sure dia tak boring dok rumah...
masa kemas² store haritu, i terjumpa 1 canvas yg tak guna lagi...
TING! idea mari...

kebetulan jugak... kami ada masking tape lama... i rasa zaman encik suami blaja dulu punya kot.. nak tarik pon asyik terkoyak²...
perfect.. mari la kita korbankan dia utk projek ngan anak kita...

kalau uol surf kat internet, ada byk contoh canvas art yg buleh buat ngan anak2.... i pilih yg paling simple... sesuai ngan tahap kesabaran missLR... :)
canvas yg i guna ni besar..
so i bahagi 4... n buat 4 corak guna masking tape...
ni task missLR... kaler... dia pilih kaler sendiri n kaler....
i suruh dia cari berus... dia masuk bilik n buat drama... malas gue nak layan...
last2 i guna span ja... lg senang...
i guna ni water kaler missLR... sekejap ja dah kering..
bila dah kering, skali lagi task missLR... mengoyak... :)
dia tak bg i tlg lgsg... tepis² tangan i bila i nak tulong...
TADAAAA!!!!
ni rupa canvas lepas koyak tape...
i rasa kaler brown tu mcm cacat sbb satu ja gelap... tp missLR kata cantik.. so layan kan ja la...
last, i tulis alphabet then suruh missLR kaler ngan marker...
dia kata nnt dia nak buat lagi... tp nak lukis gambar flower pulak.... :D

i dah gantung canvas ni kat dinding rumah... encik suami blk, missLR terus tarik tangan tunjuk dia lukis² ngan mama...
seronok betoi....

4 comments:

DrCat said...

oh my!boleh try buat dgn E-ein ni...lama tak blogwalking..tgh usaha nak merajinkan diri...


jemput ke blog baru sy...blog lama dah jahanam huhuhuhuu dah give up nak repair..terus buat blog baru, genre baru..ececece

http://jalanjalanpusingpusing.blogspot.com/

catlina

sitiezahim said...

ooo ni la kisahnya gamba kat fb arituh hehe

:cahya schatz: said...

DrCat : try²... budak² kalau dibagi peluang bergelumang ngan kaler... mmg la seronok!

sitieZahim : ha ah... tiap² minggu kena bukak class art kat rumah ngan liya... :P

noramiza ahmad said...

goood idea..