canvas with tape

Salam and Hallo

missLR demam.
maka mama kena lebih kretif to make sure dia tak boring dok rumah...
masa kemas² store haritu, i terjumpa 1 canvas yg tak guna lagi...
TING! idea mari...

kebetulan jugak... kami ada masking tape lama... i rasa zaman encik suami blaja dulu punya kot.. nak tarik pon asyik terkoyak²...
perfect.. mari la kita korbankan dia utk projek ngan anak kita...

kalau uol surf kat internet, ada byk contoh canvas art yg buleh buat ngan anak2.... i pilih yg paling simple... sesuai ngan tahap kesabaran missLR... :)
canvas yg i guna ni besar..
so i bahagi 4... n buat 4 corak guna masking tape...
ni task missLR... kaler... dia pilih kaler sendiri n kaler....
i suruh dia cari berus... dia masuk bilik n buat drama... malas gue nak layan...
last2 i guna span ja... lg senang...
i guna ni water kaler missLR... sekejap ja dah kering..
bila dah kering, skali lagi task missLR... mengoyak... :)
dia tak bg i tlg lgsg... tepis² tangan i bila i nak tulong...
TADAAAA!!!!
ni rupa canvas lepas koyak tape...
i rasa kaler brown tu mcm cacat sbb satu ja gelap... tp missLR kata cantik.. so layan kan ja la...
last, i tulis alphabet then suruh missLR kaler ngan marker...
dia kata nnt dia nak buat lagi... tp nak lukis gambar flower pulak.... :D

i dah gantung canvas ni kat dinding rumah... encik suami blk, missLR terus tarik tangan tunjuk dia lukis² ngan mama...
seronok betoi....

Comments

DrCat said…
oh my!boleh try buat dgn E-ein ni...lama tak blogwalking..tgh usaha nak merajinkan diri...


jemput ke blog baru sy...blog lama dah jahanam huhuhuhuu dah give up nak repair..terus buat blog baru, genre baru..ececece

http://jalanjalanpusingpusing.blogspot.com/

catlina
sitiezahim said…
ooo ni la kisahnya gamba kat fb arituh hehe
:cahya schatz: said…
DrCat : try²... budak² kalau dibagi peluang bergelumang ngan kaler... mmg la seronok!

sitieZahim : ha ah... tiap² minggu kena bukak class art kat rumah ngan liya... :P

Popular posts from this blog

Mee udon sup

review : katil baby

Giveaway 14/003