azam 2014

Salam and Hallo

dah nak masuk march br nak cerita pasai azam kan...
kalini i betul² kena laksanakan azam i...
lepas i sembang ngan partner gossip tegar i (puanHH), i kena jalankan azam 2014 i.. MESTI!

i kesian tengok lemari baju i dipenuhi ngan baju² yg berkaler boring dan baju² rumah yg dah makin pudar kalernyer...
lepas pada winter cleaning haritu, i decide nak kemas n i buang almost suku dari baju² dalam almari i... haih... dah la baju mmg sikit... buang pulak lg...
pepatah berbunyi, buang yg keruh.. ambek yg jernih...
tahun 2014 ni, i nak stop beli benda² utk dapur... bukannyer la i rajin sesgt memasak... dah la tak rajin... kalau time rajin pon, tak sedap je jugak apa yg i masak... takat buleh makan ja....

so!
mari lah kita melawa utk suami dan anak kita... sekaligus mencantikkan diri di luar utk mejaga hati dan status suami...
branded or not, i tak kisah... asalkan i suka...
masalah plg besau... i sayang duit nak beli baju/kasut.... tp kalau beli benda dapur... ratus² pon i mcm ok....
huh.. mcmn nak ubah perangai part tu...
kesian laki n anak i dapat bini/mama selekeh...

i dah start beli 2,3,4 lai baju baru... tp dlm hati i rasa bersalah...
again, kalau beli periuk seketul 50€... rasa tak sabar² nak guna pulak.... tak dak pulak rasa sayang duit...
hui hui hui...

ouh yes.. skg missLR suka tgk fashion catalog hokeeyy.... bertambah la semangat mama dia nak bershoppping... tp selalunya 'semangat' tu tertinggal kat luar kedai...
sebelum masuk semangat nak beli... bila dah masuk... semua maahhhaaaaallllll.... semua tak shanteeekkk....

apakah..?
saya keliru.. apa perlu saya buat puan sri siantan....

Comments

kak pat said…
jahit baru sendiri!
skrg da xbape sejuk..mesti byak flohmarkt jual kain..xpon search online dpat lg murah dr kedai kain..
sitiezahim said…
sama la.. before masuk kedai, semangat. then kuar tangan kosong hahaha :P
:cahya schatz: said…
fadhilah : gute idee... :)
dah lama berhajat.. lepas project baju princess siap, buleh la proceed ngan project baju mama missLR pulak...

sitiezahim : masalah betoi kan ada perangai mcm tu... huhhuuu...
encik suami mesti bersyukur... :)

Popular posts from this blog

Mee udon sup

Giveaway 14/003

nasi arab - pes yemeni mendhi PROMO