berpatah² kata

salam n hallo...
thanks pada yg mai melawat..
harap u'olz dapat tinggalkan link..senang i nak jengok u'olz blk...
pada those yg tak dak link... letak nama kat 'name/URL'.. and just kosongkan bahagian URL..
tengkiu, süße!

Thursday, January 9, 2014

pecah sekolah

Salam and Hallo

harini missLR tak pegi sekolah...
mm... actually dah pegi sekolah tp kena balik... cikgu kata ada org pecah masuk sekolah semalam.. so polis tgh check sekolah... cikgu dia kata sekolah bersepah teruk.. so budak² dinasihatkan stay kat rumah... i tak sure kalau parents yg keja mcmn...
so,i pon bawak missLR blk.. kami pegi kedai then blk...
blk rumah, soh dia makan bekal... smbl tgk tv, smbl makan bekal...

semua berjalan lancar...

kul 1230 alarm tepon i bunyi... tanda kena siap ambek missLR... i saja letak alarm sebab kadang² dok membasuh or menyental or mengemas mmg tak teringat nak tgk jam... kang ada jgk budak menangis pegang tiang sbb mama lupa ambek... (takat ni missLR tak buat lg drama cemtu.. huhuu)
bila alarm bunyi, missLR kata i kena makan ubat... (mlm, ada lg satu alarm utk ingatkan i makan ubat.. ubat tu kena makan on time gitu)
i : bukan... alarm tu utk mama siap ambek anak mama kat schule..

missLR ambek chichi (teddy bear dia) n masuk bilik.... diam.

i ikut dia n tgk mata dia merah...
missLR : liya seronok duduk rumah ada byk mainan... tp liya seronok kalau main ngan kawan² jgk... tp kan ma.. ada org sepah² sekolah liya tp tak nak aufräumen (kemas).. sampai polizei kena pegi sekolah... liya tak suka la cemtu... tak good kan ma...
i : ha ah... lepas guna apa² kena kemas blk kan...tp cikgu liya kata esok buleh pegi sekolah dah... harini cikgu kemas....
missLR : ni yang liya geram ni.... dah la sepah sekolah... busuk pulak tu!

0.o






busuk tu kira darjah keburukan plg teruk yg missLR blh gambarkan... hihiii..
shomel.

2 comments:

Anonymous said...

Assalamualaikum,
Saya silent reader blog ni. Saya tak tau akak sedar or not, resepi2 akak ada yg gambarnya tak appear. And since last week, ada yang tak dpt view. Harap akak blh betulkan.
Akak dah tak nak letak resepi ke? Resepi akak simple. Tu yg saya suka nak cuba. Sesuai untuk org yg baru kawin. Hehehee..
Terima kasih. Kiss utk missLR.

:cahya schatz: said...

w/salam..
part takde gmbr tu tak sedar sbnrnya.. tp part entry tak leh view tu mmg sedar sbb i yg tukar ke draft..
skg ni tgh slow² betulkan... terima kasih tlg bgtau...
i bukan tak mau boh resepi tp terasa segan sbb resepi tu pon kopipes dari org jgk... i rasa byk lg resepi yg best² kat blog org.. tp depa letak gmbr lawa² sbbtu rasa mcm susah nak masak...(or i sj yg rasa cemtu)

dah kiss missLR manyak²...!