orang punya bisnes... i dapat kenan..

Salam and Hallo

auw... lawak pulak tajuk entry i...
ada sorang bisneswoman ni contact i.. dia nak borong LC... minggu lepas ada sale...
memandangkan missLR dah sekolah, i plan² mcm sempat la kot i 'lari' pegi frankfurt... tp sbb i ni tak pernah nak shopping² maka cash tak cukup... menggelabah la korek tabung bagai... huahhahaa...
mula² pinjam duit encik suami... pastu br tau yg i buleh guna kad maybank... (gelakkan i..)
lepas anta missLR pegi sekolah, i blk rumah n call maybank...
punya la skema encik F(customer service maybank) tu jawab soalan i... mcm baca ayat dlm buku... even i rasa lg skema dari ayat buku kot...
lepas i tanya segala kemusykilan... i bgtau encik F... 'saya bg awak 5 bintang!'
encik F : terima kasih puan... saya hanya menjalankan tugas... diharapkan segala penjelasan saya sebentar tadi jelas dan dapat membantu puan... terima kasih kerana menghubungi maybank..
(lantak la depa record ka dak call tu)

berbalik pada tajuk entry.
kul doblas, i ambek missLR then terus shoot pegi frankfurt... we are having fun together... sembang² sambil jalan²... mcm BFF...
i dah siap print list of items yg i nak kena beli... tp dah namanya pon sale.. i budget takde la i dapat semua benda... i masuk butik... bg list kat salesgirl then tunggu kat ruang beg bukan sale... dlm kedai ramai la jgk org sbb sale up to 50%....
dari 11bags... i dapat beli 8bags saja...
none for me...
total semua dekat 1000€... gigil i nak bayo... padahal bukan duit i pon... huhuuu....
tgk beg org, nampak cantek...
tp kalau tunggu i yg beli... mmg lambat lagi la kot... huhuu.. mcm tak dak nafsu ke arah situ...
bila kuar dari butik, i masuk lg few shops... missLR ikut saja.... dah la galas beg sekolah... shomel!
sekali sekala kalau nmpk dove... i berenti bg missLR kejar² bird pastu jalan lg....
then before blk... upah missLR makan... :)

esoknya, encik suami bawak kami jalan²... dia bising i bawak beg buruk tp tlg belikan org beg ratus²... i serius mcm tak terpikir pasal beg i....
frankly speaking, i tak reti bab² brand... i lg suka beg yg murah²... rosak->buang...
tak dak la rasa sayang sgt...
kawan² i slalu tanya i pasai branded stuff.. kat sini ofkos la murah... but again, tak dak nafsu ke arah itu...

sabtu lepas kami pegi skyline plaza, shopping mall kedua kat frankfurt...
jalan² skali terjumpa galeria (mcm parkson) buat sale... 
HOO HEEEMM JIII..... dia buat sale on top of brg yg dah sale....
beg kulit 50% less... apakah??
ada gak beg kulit yg unknown brand... (or i yg tak kenal brand tu)... tp mostly harga jd below €100...

utk brand picard ( well known german brand utk beg kulit) ngan mark adam ada 30%...

apa laaiiiieeee.... tiba² bernafsu... huahahahhaa....
tambah sweet bila missLR tolong cari n pilih beg utk i.... dia ada good taste mcm pak dia.... :)






yg ni missLR pilih... pure leather... brand picard...ada 2 kaler... missLR pilih yg ni... 
alasan : 'yg lg satu tu tak cantik... kaler dia mcm busuk...'
rega dia €129 jadik €69.90..... then potong lg 30%...
suka!

ouh... i beli 2 beg sebenarnya...
lg satu i sambar time encik suami dah kat cashier... huahhhaa...
hat tu beg biasa² tp size besar...

smlm kuar pegi flohmarkt bawak beg baru...
encik suami kata 'ini tak adil.... mana papa ngan liya nak letak barang kami....'
i hanya mampu senyum simpul smbl berlalu pergi.... 
tu la untung beg kecik... muat letak purse ngan handy ja... lalallalallalallalaaa.....






.


Comments

sitiezahim said…
heheheh saya lagi tak update bab bab sale ni... hihihihi.. tp honestly LC tu kalau nampak orang pakai, cantik jek. tp bila pegi butik, rasa sumer tak lawa hihihihi... suke en somi kan :P
Neny said…
Liza, akak pon jenis x pakai sgt beg branded. Sejak balik dr jemen x penah lagi beli handbeg baru, dok la pakai coach yg biras akak belikan thn 2010 dulu. LC, furla yg beli sebelum balik mesia, jarang guna pon.

Tapi syok kan perasaan shopping byk2 walaupun utk org? Akak suka gak masa buat bisnes beli handbeg dulu ^_^
iu rf said…
I pun suka... hehhehhehehe :D
:cahya schatz: said…
sitiezahim : ada gak yg cantik pada mata liza... tp liza tau kalau liza beli... liza tak tau time bila patut pakai...

neny : liza br nak jinak²kan diri tlg belikan barang org...
nak kata enjoy tu tak tau la.. sbb tak biasa kot..

iu rf : kak ayu suka part mana.. hiu hiu hiu...

Popular posts from this blog

Mee udon sup

Giveaway 14/003

review : katil baby