masak.

Salam and Hallo

ouh terharu i... dikala i tenggelam timbul hapdet blog pon ada reader yg email n komen tanya itu ini...
tengkiu...

skg ni i dah kurang hapdet resepi²... bukan sebab tak masak...
masak tu tetaaaappp even ntahhapahapa rasanya... cumanya i rasa segan (malu) nak letak gmbr kat blog dah...

1. sebab resepi tu pon i kopipes dari web or buku or blog org...
maybe la ada yg i ubah² ikut ke'ada'an barang... n maybe jgk tukar cara masak so that senang i nak handle... tp tak dak la smp buleh dibuat contoh teladan...
i rasa org yg selalu masuk dapur mmg akan kerap derhaka pada resepi asal... bukan sebab nak tunjuk pandai.. tp sebab nak sesuaikan dengan keadaan diri sendiri...

2. sebab i tak pandai ambek gmbr
kadang² i rasa malas nak try certain² resepi dari certain² blog... gmbr dia cantik membuatkan i rasa 'mcm susaaahhh ja nak masak...'
i tak tau org lain mcmn... tp kalau u tgk gmbr² masakan i.. mmg tak de de nak letak hiasan ka apa.. time nak hidang... time tu la ambek gambo sekepeng dua.. then duduk n makan... bila dlm gmbr takde sudu, tu kira dah ok dah tu....

3. sebab encik suami
lately i masak berjadual... kiranya i plan apa menu utk seminggu siap²... sbb i nak habiskan segala benda dlm store n almari i... but kadang²... bila i dah masak... n i rasa ok jgk kesedapannya... tup² encik suami kata nak makan benda lain... terus i rasa down n ofkossss resepi tu takkan di uploadkan gmbr n resepinya dlm blog.
protes le kunon..

4. sebab baking itu utkku
i kerap ada nafsu utk baking.. tp masalahnya tak dak sapa nak makan... encik suami mmg akan buat muka terpaksa bila i potong kek utk dia... kalau letak muffin dlm bekas n letak atas meja.. pusing² muka i la jugak yg bukak n makan muffin² tu smp habis... missLR ikut mood... kadang² makan byk... kadang² dia buat tabur atas carpet... 3jam pegang muffin, makan br suku...

5. sebab geng
'makan' kalau ada geng mmg sedap... even food tu tak sedap, tp makan beramai² dan berebut² akan tambah kesedapan pada makanan... tambah² pulak kalau masing² pakat masak... mcm i ni bertiga saja, kadang² masak daging 1/3kilo pon makan 3x...
tp utk makan beramai² setiap masa, poket pulak yg tak brapa sedap... huahhahaaa...

Comments

Popular posts from this blog

Mee udon sup

Giveaway 14/003

review : katil baby