kisah 2013 (part 2)

Salam and Hallo

-7-
bulan posa n raya aidilfitri...
Posa kalini, few times kami buat pot luck n few times kami bukak posa kat luar.... n posa kalini, i try buat few recipes yg tak terpikir i buleh buat....cth : cendol :)
Utk raya, I mmg berniat nak buat raya yg best utk missLR... Semua kuih raya, i cari resepi yg missLR buleh tulong... Enjoy!
kalau tgk gmbr bawah ni, baju raya i ja yg baru.... Hihii.. Baju missLR, pakai baju flower girl kawen zurina, umie neny belikan..
Baju encik suami, ambek baju adik dia masa kenduri kawen kami... Huhuu....

-8-
Kami pi tübingen... Dekat2 ngan stuttgart gak... Jumpa kawan baik missLR.. Jumpa kawan baik kami jgk... Kami pi museum cekelat ritter sport then pi beli fresh milk kat ladang lembu... Walaupon bau lembu tp missLR suka.. I pon minum gak skit... Encik suami takmau try lgsg...
Lepas dah minum baru tau rupanya kena masak dulu... Hihii.. Nasib baik kami tak sakit perut...
tengah bulan 8, missLR masuk tadika... blh cekidaut cerita dia kat sini....  
subhanallah... Allah permudahkan urusan missLR... dia rilek ja pi sekolah...
lepas 1st week missLR pi sekolah ngan cemerlang gemilang... kami bawak dia pi löhmüller.. theme park mcm genting tp utk budak²... kami pi ngan family anis ngan family ros...
berbaloi sgt² pi situ... ada byk games n semua best²... i main rakit ngan missLR smp la i TERterjun dlm sungai.. hahaahhaa... tu pon tak patahkan semangat... ngan baju basah² slumber ja i pi main benda lain pulak...
result : happy.
bulan 8 ada byk kerb (funfair)... tahun ni, i pi ngan missLR berdua saja pi funfair sbb encik suami keja jauh... cerita funfair kampung sebelah kat sini ... n cerita funfair kampung kami kat sini...

-9-
first time missLR pegi kino! cerita 1st kino kat sini..
skg ni, kalau tgk cerita merida, kadang² dia ada la sebut nak pegi kino... tp i rasa tu activity waktu summer ja kot.. skg ni dah takdak iklan dah...
awal bulan 9 ritu, ada kulturfest.. kami pi dah hari last... ada few stalls saja.. but quite interesting... patutnya i pon bukak gerai jual apam blk ngan laksa... pergghhh.... (angan² utk 3thn lg)
tengah bulan 9... kami jenjalan pi Essen... jumpa geng missLR...
syoq le missLR dok menempek ngan geng dia...

-10-
bulan besday missLR....
awai bulan, ada cuti penyatuan german barat-timur.. cuti 5 hari... haziq n family mai stay ngan kami... syoq. tp hari ujan so nak plan apa² kena cari tempat berbumbung...
kakak n adik... :) ada skali tu depa kudakan encik suami.. ajiq sgt comel.. even muka takut tp terkekek² gak ngan kakak.... n bila depa blk, nama ajiq melekat la few weeks kat mulut missLR....
15 okt - raya haji 2013.. tak dak majlis pon... taaappiii... ketupattt ngan rendang tetaaapp ado... :)
tahun 2013, liya is 4.. since masuk sekolah.. i cakap kat dia, dia dah 4 years old.. bila nak potong kek besday... dia tanya 'kenapa lama sgt dia 4?' huhuuuu...
tahun ni, dia sambut besday 2x...
first kat sekolah... then ujung minggu... buat majlis kat rumah pulak...

-11-
november, bulan birthday mama pulak.... :)
missLR ada laternenfest kat sekolah... few weeks before, i kena pi sekolah utk buat laterne sama² ngan missLR... then depa belatih nyanyi lagu laterne utk perform ramai² kat rumah org tua² depan sekolah....
bawah ni gmbr missLR ngan kawan baik dia.. missMM... gmbr ni i letak tanpa blur² di muka sbb dah bgtau mak missMM.. mak dia pon nak letak gmbr depa kat FB...
tengah bulan... i ajak encik suami pi circus.. tahun lepas ya-ya ja nak pi... tp last minute tak jg kenapa ntah...
kecik ja circus ni.. i rasa mcm tak berbaloi ngan harga... tp utk 1st time.. ok la...
thanks encik papa... :)
akhir bulan adalah besday mama.. tp i dapat hadiah before besday.. pepandai ja tepon i nak buat perangai pon bulan besday... masa i terjun dlm sungai masa pi löhmüller tu, dia dah start perangai dah.. tp dlm bulan 11 tu, makin menjadik² plak perangainyerr...
peluk ketat² gitu... (missLR soh posing cemtu sbb dia nak ambek gmbr mama ngan gescheck)

-12-
akhir tahun mencatatkan pengalaman demam paling teruk sepjg duduk jermen... i susah sakit... tp penah la demam n batuk gitu² ja... but this time, mmg hardcore la... demam yg smp tak larat nak bangun... then batuk smp terkencing²... tgh blkg sakit... selsema smp kuar darah... muntah² smp TERfeeling pregnant...
Alhamdullillah... skg dah ok... haritu saja nak test encik suami sayang or not...huhuu...
bulan doblas.. penuh la merata ngan weihnachtsmarkt@christmastmarkt...
kami pi WM ngan family lim kat mainz... then jumpa kawan encik suami lg sorang n visit rumah diorg... wife dia cikgu piano n flute... dan² rasa nak anta missLR belajar piano... tp encik suami kata nak bg missLR blaja swimming dulu...
minggu yg lg satu, i bawak missLR pi WM kat tepi rumah... masa tu hari anniversary kawen i...
balik² tgk dapat bunga n cekelat love²... :)
sabtu minggu tu... kami pi frankfurt sbb nak celebrate anniversary.... skali lg... missLR pau nak main game kat WM frankfurt...
last, ujung tahun... kawan kami mai membalaih lawatan kami bulan 2 dulu... kami pi stuttgart... encik suami tak sehat sgt.. batuk smp tak dak suara.. so tak dak la kami berjalan beriya sgt... sempat pi museum merc ngan musem ritter sport saja...
esoknya tu, pi borong cekelat kat toommarkt... penuh setroli... gilaaa laaa weeyyy...

on 31st, kami lepak kat rumah saja... firework bersepah depan blkg kiri kanan pom pang pom pang... i soh missLR jgn tido sbb nak tgk firework... kul 10 dia dah mintak susu n ajak baring... huhuu... dekat² kul 12, dah ada firework byk... dia tgk 5minit... terus baring tak sedar apa dah... huhuu...

tu ja la cerita 2013 kami...
ada lg cerita yg tak tercerita... ramai lg tetamu² yg tak tersebut...
Alhamdullillah... pahit manis tawar kelat.. semua kami rasa namun masih bercinta... auww!





.

Comments

Popular posts from this blog

Mee udon sup

Giveaway 14/003

review : katil baby