berpatah² kata

salam n hallo...
thanks pada yg mai melawat..
harap u'olz dapat tinggalkan link..senang i nak jengok u'olz blk...
pada those yg tak dak link... letak nama kat 'name/URL'.. and just kosongkan bahagian URL..
tengkiu, süße!

Thursday, March 14, 2013

layankan aje.

Salam and Hallo

dear blog,
i do miss u a lot..
not ten, but one-zero-zero.... (only missLR can understand that joke)

rindunya nak type laju² sambil senyum² bila cerita pasai missLR...
yes, td dpt call dari kindergarten... missLR dah dapat tempat... :)
Alhamdullillah... anmelden dari umur dia setahun kott... skg br nak dapat tempat... mesti la excited kan...
gaya excited mcm nak mula sekolah esok... padahal bulan sembilan nuuuhhh....

jam menunjukkan pukul 2pg..
i br sudah tengok cerita hanya padamu... motif asal hanyalah nak tengok muka beto.. tp bila dah tgk cerita tu... jd konfius kenapa senang sgt cinta beralih arah...
maybe sbb tu drama...
tp drama dibuat dari kisah hidup org yg real...kan?

dikala² tengah pagi ni... tengok pulak cerita jiwa2... mmg akan sebabkan hati pon bertaman².... huhuu...
sgt byk benda jadik since i punya last post kat blog nih... padahal dlm sebulan lebih ja kan...
adik i dah kuar dari kepompong keselesaannya dan belajar erti hidup yg sebenar.... even dia tak jadik butterfly yg cun tp i harap dia buleh jd ulat beluncas yg buleh hidup even dlm batu....
ucapan yg sama i ucapkan pada adik ipar i.... cuma obviously, adik ipar i adalah rama² yg lawa skit dari ulat beluncas yg badan dia bolat²... huhuhuuu...

jz after kami berdoa² kesejahteraan adik n adik ipar i...
kami kehilangan paklang kesayangan.... i dapat sms n watsapp dari family... airmata otomatik turun taapp..taappp....
cik suami cuba redakan keadaan.... cuba memeluk isterinya yg nmpk masih blur tp hidung dah kembang kempis tahan kesedihan....
kami doakan paklang bersama org yg dicintai Allah... sama² ngan tok piah.... sama² ngan tok ma'e.. n tok piah first....

dah habis episod sedih... ada cahaya tiba....
keluarga kembar cik suami tiba di rumah kami dengan senyum n gelak²...
cik wardah yg kecik molek dulunya kamceng jd miya² makyong dah berpaling tadah... tiba² ja jd fanatik pakyong... maka makyong terus diabaikan...
kak aisyah dah besar kini dah buleh jd penasihat yg baik utk missLR n cik wardah.... so cute bila mai time nasihat-menasihati.... penuh drama dan aksi...

cahya yg tiba rupanya hanya seketika....
awan berarak mendung... lalu menjadikan langit semua putih lalu menghemburkan snow selebat²nya....
kami pulak dah plan nak buat eurotrip...
kami mengambil tindakan berani mengusung ( bukan mendukung) anak² kecik utk buat eurotrip...
ntah tahun bila pulak i nak abih cerita pasai eurotrip 2013 nih...

last weekend, tetamu datang membawa rezeki...
mmg sgt 'rezeki'... cik suami bantai borong suar levi's sampai 13lai.... tp bukan semua utk kami la...
harap² nnt ada lagi tetamu supaya kami berlebih² rezeki utk dikongsi ngan org lain jgk...

skg, rumah kembali kepada aktiviti biasa...
bilik tidur yg dulunya agak penuh ngan wangi²an n lampu malap²... kini dah gaya mcm store simpanan baju...
semoga dipermudahkan urusan i nak mengemaskini bilik tidur tuh...

missLR yg kini telah mengenjak jd anak dara dah byk kali pi sekolah without stroller....
even kena berhenti few times sementara nak smp bahnhof... tp kami berjaya jgk smp sekolah on time...

kelas berjalan mcm biasa... exam is just around the corner...
skg i paham mcmn perasaan bila kita rasa mcm kita tak ready lg... tp org lain dok kata kita konpem passed...
huih...stress rupanya...

doakan yg baik² utk i eh...
kalau exam dah abih... buleh hapdet blog hari².... (i hope so)


love u all.... but love razif n iyahani the most!