berpatah² kata

salam n hallo...
thanks pada yg mai melawat..
harap u'olz dapat tinggalkan link..senang i nak jengok u'olz blk...
pada those yg tak dak link... letak nama kat 'name/URL'.. and just kosongkan bahagian URL..
tengkiu, süße!

Wednesday, December 18, 2013

Gemeinsames frühstück

Salam and Hallo
'breakfast together'
ni aktiviti tadika missLR since oktober... on 3rd wednesday every month, sekolah buat sarapan sama²...
bulan ni last... but the first and the last one utk missLR... huhuu...
bulan oktober n november punya dia tak join sbb tak pi sekolah..
setiap budak kena bayar 2€ setiap kali breakfast... depa akan pi kedai ngan cikgu utk beli benda utk sarapan n cikgu akan bgtau apa yg sehat dan apa yg tak elok utk dimakan....

so, semalam i dah cerita kat missLR apa patut dia buat just in case dia tak paham apa cikgu cakap...
i tanya dia kalau makan pagi nak beli apa...
dia kata roti ngan nutella.... ngan cheese... ngan sosej....
fine.. buleh la tu...

harini, i anta dia mcm biasa n blk sekolah i ambek dia n tanya la pasai breakfast dia...
dia kata cikgu tak bawak pon pegi kedai... cikgu nak duduk dalam sekolah ngan kawan² sebab sejuk...
**huuummmmm.... ntah betoi ntah tak dia ni bercerita...
then i tanya dia makan apa sbb dia tak makan bekal i bagi.... dia kata dia tak makan apa²... lapaarrr... siap drama² kelaparan sepanjang blk rumah... jalan patutnya 7minit blk rumah... jadik 15minit sbb melayan drama missLR....

balik rumah, i siapkan lunch....
tp i soh dia abihkan bekal dia dulu... dia tgk croissant, dia kata 'eh ma...td kan liya dah makan kat schule...'
i : liya makan apa...?
missLR : milka bg roti yg macam ada kat rumah kita... Dia penyek dua.. Tp dia tak letak nutella.. Dia letak milch tp mcm milch je.. Bukan milch.. Tp makanan..
I : dia letak sahne?
missLR : taktau nama white2 tu apa...
I : creme?
Liya : haaa.. Liya dgr2 mcm creme..

fuhh... jenuh gak nak main teka teki ngan missLR nih... dah la explanation belit²....

.

No comments: