Gemeinsames frühstück

Salam and Hallo
'breakfast together'
ni aktiviti tadika missLR since oktober... on 3rd wednesday every month, sekolah buat sarapan sama²...
bulan ni last... but the first and the last one utk missLR... huhuu...
bulan oktober n november punya dia tak join sbb tak pi sekolah..
setiap budak kena bayar 2€ setiap kali breakfast... depa akan pi kedai ngan cikgu utk beli benda utk sarapan n cikgu akan bgtau apa yg sehat dan apa yg tak elok utk dimakan....

so, semalam i dah cerita kat missLR apa patut dia buat just in case dia tak paham apa cikgu cakap...
i tanya dia kalau makan pagi nak beli apa...
dia kata roti ngan nutella.... ngan cheese... ngan sosej....
fine.. buleh la tu...

harini, i anta dia mcm biasa n blk sekolah i ambek dia n tanya la pasai breakfast dia...
dia kata cikgu tak bawak pon pegi kedai... cikgu nak duduk dalam sekolah ngan kawan² sebab sejuk...
**huuummmmm.... ntah betoi ntah tak dia ni bercerita...
then i tanya dia makan apa sbb dia tak makan bekal i bagi.... dia kata dia tak makan apa²... lapaarrr... siap drama² kelaparan sepanjang blk rumah... jalan patutnya 7minit blk rumah... jadik 15minit sbb melayan drama missLR....

balik rumah, i siapkan lunch....
tp i soh dia abihkan bekal dia dulu... dia tgk croissant, dia kata 'eh ma...td kan liya dah makan kat schule...'
i : liya makan apa...?
missLR : milka bg roti yg macam ada kat rumah kita... Dia penyek dua.. Tp dia tak letak nutella.. Dia letak milch tp mcm milch je.. Bukan milch.. Tp makanan..
I : dia letak sahne?
missLR : taktau nama white2 tu apa...
I : creme?
Liya : haaa.. Liya dgr2 mcm creme..

fuhh... jenuh gak nak main teka teki ngan missLR nih... dah la explanation belit²....

.

Comments

Popular posts from this blog

Mee udon sup

Giveaway 14/003

nasi arab - pes yemeni mendhi PROMO