nein hilfe & überraschung = suprise

Salam and Hallo

ini cerita kat FB on 8 oktober haritu...
masa tu kami blk dari sekolah... and seperti biasa.. kalau perjalanan yg patutnya 7minit, akan jadik 25minit bila i biarkan missLR jalan sendiri.... :)
i tak sempat nak ambek video masa dia cakap tu... lawak!
paling lawak part 'apa kebenda überraschung tuuuuu....... '
siap muncung² mulut...

la ni musim autumn... daun² suma dah oren... suhu pon dah start sejuk...
bunga² rumput ada la tinggai saki baki yg tak sempat nak kembang time summer haritu... missLR mmg suka kutip bunga² rumput putih tu.. and everytime kutip tu.. ada la nama² org yg dia nak bg bunga tu (kengkononnya la...)
so.
baca ja la caption tu..
ada ja dia nak loyar buruk ngan i... tak padan ngan kecik...

and sekaraaaaannngggg missLR memang sangat suka gaduh ngan i... eksyen gaya dia buleh cakap jermen sesangat...
muka semedang konfiden...!

ni bulan lepas punya gaduh... huhuu...

ayat dia nak cuba cakap tu mksd 'i dont want you to help me'...
perkataan dah betoi la jgk.. tp grammer mmg out..
hanya org yg biasa cakap ngan dia saja yg akan paham... hihii....
konfiden tetaaaappp konfiden... siap kerut² dahi tanya i paham ka jermen...
buleh cemtu??

i nmpk missLR tried her best utk nak join kengkawan dia... tp nak buat mcmn dia sorang sj cakap melayu...
org lain ada gak geng nak bercakap walaupon bukan cakap jermen... contoh macam turki n morroko.... depa slumber ja cakap bahasa depa sbb ada geng...
takpa la... budak² cepat blaja kan... plus, i nak dia boleh cakap melayu jgk... senang dia nak sembang ngan family nnt...



p.s :
pssst! happy 12th anniversary,boifren.

Comments

Neny said…
Tolong la bg dia pandai ckp melayu juga, kalau x nanti, kitorg jumpa x leh la nak interview dia...hehehe
sHeLaBeSh said…
comelnye...siap blh ckp german.. budak2 cpt bljr. insyallah. language barrier xde mslh nnt :)
:cahya schatz: said…
kak neny : ofkosss.. dia MESTI kena cakap melayu... kalau dia tak mau cakap melayu... kami anta dia blk mesia..

shelabesh : kat sini mmg kena blaja jermen.. depa tak guna english sgt..
so far, ok la.. missLR dah paham arahan n reply sikit²...

Popular posts from this blog

Mee udon sup

review : katil baby

Giveaway 14/003