missLR's birthday.... (part II)

Salam and Hallo

ni cerita on 24th october lepas.... birthday missLR
encik suami stay ngan i utk celebrate besday missLR kat sekolah.... (thanks,laling)
i angkut cupcake... lilin..mancis... goodie bags.... taaapppiiii dlm hati rasa ada gak benda tertinggai...
anta missLR masuk kelas.. then blk rumah ambek muffinständer... pusing² pk apakah benda yg i terlupa... tak ingat jgk...
dah smp sekolah... siap² susun cupcake.. susun lilin.....
br teringat!
missLR pesan soh bawak topi cone besday ngan blowouts...
jem.
nassssiiibbbb baik cikgu dia ada buat crown utk dia.... :)
mmg utk every budak akan dapat crown waktu besday... utk missLR, cikgu dia buat castle n princess...
missLR suka sgt gmbr princess tu... dah la posing pon ala² missLR ja... hihiii....
i kena blurkan muka budak² lain sbb dlm perjanjian ngan tadika... parents takleh upload gmbr budak lain dlm internet... masa nak ambek gmbr pon, kena tanya cikgu dulu... budak mana yg tak leh ada dlm gmbr....
depa buat cemtu utk elak kes culik and mandrem...
gmbr 1st tu... missLR ngan kawan baik dia yg mula² skali layan dia masa awai² missLR masuk ki-ga... nama dia missH... missH ni actually group lain... dia ada adik kembar n kembar tu sekelas ngan missLR... sorang laki sorang pompuan.. tp muka sebijik gila... rambut pulak dua² pendek mcm askar... yg bezakan cuma baju n kasut... yg pmpn tu always kaler kuning or pink... yg boy tu blue or green... huhuu...
smp harini i tak leh beza lg muka depa kalau dua² pakai baju yg sama...
selain missH... kawan baik missLR ada lg dua... yg dok sebelah dia, ada tocang 2 tu, missMM.... yg dok sebelah missH tu, missMA...
missMA masuk ki-ga sama hari ngan missLR.. masa tu dua² pon blur² ja masuk kelas.. missMA confident skit sbb ada jgk few budak cakap turki.. so dia blh sembang even dia tak leh cakap jermen...
missLR saja yg slumber sembang bahasa ntahhapahapa smp la missH rapat ngan dia.... :)
lepas nyanyi... tiup lilin... then makan cupcake... i ajak missLR bg goodiebag utk kawan².... dia macam malu² ( or takut.. i pon tak sure)...
padahal time hari biasa.. kalau i datang nak jemput dia.. dok bergelak ketawa ja ngan kawan² tu jgk...
lepas bg goodie bag... cikgu toni bawak kotak harta karun... missLR blh pilih nak apa benda ada dlm kotak tu as present... 
seperti i jangka... dia pilih sticker.... :)
gmbr kenangan ngan cikgu toni n cikgu milka...
bawah... kami n missH... sebenarnya nak ambek gmbr bertiga.. tp missH mcm dok membontot missLR nak ajak main.. so i ajak ja la ambek gmbr skali...
**awat mata i sepet sangat? huh.. dah la muka pucat....
balik rumah... missLR sibuk nak bukak goodie bag... padahal dia yg tlg bungkus mlm before tu.. huuhuu...
missLR : mamaa.... napesal mama bg kawan² belon heart liya....?'
i : tak la... liya sorang saja dapat belon heart... org lain dapat belon bulat yg panjang tu...
missLR : fuuhh.. nasib baik...
*ntahhapahapala*

lepas lunch, i ajak missLR kuar... soh dia pilih sendiri nak pi playground mana...
terus tergedik² tak tau nak pi mana satu.. padahal almost hari² kuar pegi playground....
Alhamdullillah... Alhamdullillah... Alhamdullillah...
muka nakai tp hati baik... :)
masa berjalan cepat sgt... missLR dah 4tahun...
dia saja buah hati kami.. ada sebab kenapa Allah tak bg missLR adik lg... kami redha saja... :)
perjalanan hidup missLR jauh lg... kami cuba bagi yang terbaik...
doa² family dan kawan² pon ada efek jgk pada hidup dia....
doakan la yg baik².... semoga kita semua dapat rasa keindahan hidup dengan amanah terindah yg Tuhan bg...
 *selingan*
ouh... last but not least.... hadiah dari papa.... buku bercakap... hihihii...
n buku muffin & cupcakes dari tokchik....


Comments

Neny said…
Masa zaman kembar dulu xde pulak peraturan x leh upload gambar budak2 tadika..maybe skrg byk kes yg mcm2 kot ye? Tapi bagus jugak...

Cepat sungguh Liya membesar, dulu ikut kakak2 aje celebrate besday kat kindy now turn dia pulak.

I miss the playground! Sure Liya dah boleh panjat mcm2 kat situ!
Ummu Ainaa said…
Kat Tagestaate Aina dulu pun ader gak peraturan camtu.. Dd nk amik video masa Aina first day pun dia tak bagi..
ammi said…
hihhi liya takut/malu masa nk bg goodie bag tu mgkn dlm kepala dia "napesal mama bg belon heart liya kt kawan liya?" ;p
:cahya schatz: said…
Kak neny : ada dlm kontrak.. Amek gmbr pon kena tanya dulu.. Upload gmbr mmg takleh...
Haah.... Masa cepat berjalan.. Yg dulu tak sama dgn yg sekarang...

Ummu aina : video takleh sbb susah nak edit kot.. Kalau gmbr at least, blh blur2 kan...

Ammi : dia tlg bungkus goodie bag utk kawan2... Dia punya, akak buat sorang2.. Dia taktau dia punya lain pada org... Hihii

Popular posts from this blog

Mee udon sup

Giveaway 14/003

nasi arab - pes yemeni mendhi PROMO