missLR's birthday.... (part I)

Salam and Hallo

Masha Allah.... missLR dah 4 tahun!
since dia masuk sekolah, kami kata dia 4years old... so bila dia sambut birthday kalini... tup² 4 thn jgk...
missLR kata... ' naper lama sangat liya 4jahre alt...?'
hik hik hik....

tahun ni missLR merasa celebrate birthday kat sekolah... :)
even ada insiden yg mengecilkan hati i... namun missLR mesti kena enjoy di hari besdaynya... :)

2 days before birthday dia... i kuar beli barang² nak buat kek n cari hadiah besday missLR... sangat tak dak idea utk besday kalini....
lepas tanya idea member² kat FB... i pi la survey ngan missLR...
smp kat toy section... i soh dia pilih hadiah...
missLR kata 'ok'... dia letak tangan kat blkg pinggang.. n jalan tgk apa yg ada kat row toys tu... ( sgt mcm mak² hookkeeyy.... hihihiiii)
end up.. dia nak satu set play dough yg rega €7.. i soh dia cari benda lain sbb i nak share ngan encik suami beli just satu barang sj utk dia... missLR dah tak mau dah... dia still nak play dough tu jgk²....
fine.

bila encik suami smp kat supermarkt tu.. encik suami beli something else as present missLR...
balik ja rumah... missLR dah tak sabau² nak main play dough tu....
tp i suruh tunggu esok...
esoknya, balik sekolah terus bukak kotak play dough n main... tak dan nak smp hari besday lg.... huhuu...
german's product...
setakat missLR dok main ni.. i sgt puas hati... lembut elok tp tak melekat kat carpet or lantai... 
happy ler tu....
tp i seronok sangat sbb dia kata dia nak.. n dia betul² main... i mmg pantaangg betoi kalau dia merengek² nak tp 2,3minit lepas tu.. dia takmau dah...
setakat ni benda main or benda pakai.. missLR tak buat cemtu lg...
tp kalau makanan mmg dah byk kali cemtu... merengek² kata nak itu...itu...itu jgk...
lepas beli... tak mau makan.... errgghhhh....
smlm missLR buat spagetti utk papa dia guna bendalah ni... excited si missLR dok tekan mee kuning utk papa... papa pon smash² la play dough tu membuktikan kata papa makan.... hik hik hik....
gmbr last, play dough biru tu... missLR buat keroosii... :)

petang...
i start buat kek missLR...
niat di hati nak buat kek.. tp memikirkan bebudak tu nnt excited nak makan kek.. then nak kena potong segala.. i buat cupcake jer la....
resepi dari bakedbree.com
frosting dari ourbestbites.com
missLR seronok sangat tgk cupcakes besday dia cantik... plus, dia yg deco sendirik...
jadik la utk besday budak² tadika...kan...?

ouh... i lupa nak ambek gmbr dlm dia...
supposed to be like this :
pic from bakedbree

malam, lepas dinner...
i buat goodie bags pulak....
sekolah missLR ramai gak budak muslim.. so i jz beli biskut n coklat yg simple² ja... then letak belon sorang 3... setel.
yg missLR lain sikit... isi dalam pon lain skit... 
org dpt belon panjang.. dia dpt belon 'love'...
org lain dapat cekelat bulat... dia dpt lollipop....
stended la... besday girl mesti spesel.... :)

esok² kalau sempat... i cerita pasai celebration kat sekolah dia pulak... nak kena edit byk sbb tak leh publish muka budak² lain.... 'larangan' katanyerr....

Comments

Neny said…
Happy birthday Liya!!! 4 thn sudah! Rasa mcm baru smlm je lahir...hehehe.

Cantik cupcake tu! And the play dough pon menarik. 7 euro je??? Sgt la berbaloi kalau bandingkan dengan Playdough sini!
rubaizah said…
apa insiden mengecilkan hati tu?

happy besday liya!! moga menjadi anak yg solehah, cerdik dan rajin tolong mama yer
:cahya schatz: said…
Kak neny : playdough tu biasa punya... Bukan brand playdoh... dia tulis besaq2 'made in germany'..
So far, elok play dough tu...
:cahya schatz: said…
Rubaizah : ada kes misunderstanding skit..

Thanks for the doa, aunty bayz and ummi neny..

Popular posts from this blog

Mee udon sup

review : katil baby

Giveaway 14/003