Funfair (lagi)

Salam and Hallo

musim summer, mmg ada byk aktiviti kat luar...
ada funfair... n aktiviti² yg buat anda berjemur kat bawah matahari... :)
cerita ni cerita bulan lepas... few days lepas i bawak missLR pegi funfair kat kampung sebelah... a week after, ada funfair kat kampung kami pulak...
and again, i kata kat missLR... i nak bawak dia... tp hari² hujan...
sampai la hari isnin yg last day tu... hujan renyai², i nekad nak bawak jgk missLR pegi funfair.. huhuu...

berbekalkan sekaki payung dan sekeping baju hujan kaler merah dot² putih...
i berjalan tgh² hujan renyai... i boh missLR dlm stroller.. dah lama gila tak guna stroller... masa nak tolak dia, terasa berat... hihihiii...

funfair kat kampung kami tak besar mcm kat kampung sebelah... kampung sebelah tu dah kira pekan aa...
kami ni still taraf kampung...
funfair pon ada few mainan saja...
merempit lg... kalini pilih motorbike hokkeeyyy.... hahhahaa...
i suruh dia naik airplane kat tengah tu... ada helikopter , jet ngan apa ntah... mainan kat tengah bergerak naik-turun smbl pusing... kalau yg belah tepi pusing mcm biasa saja...
i pi byr... tgk² dia dah tercatuk atas motorbike... :P
ini mainan kedua... apantah nama dia...
dia dah pernah naik... tp tak laju... yg ni agak laju... menyenget gak la time tgh2 tu...
i ambek video... blk tunjuk kat papa... mmg dengar suara missLR saja² dlm video tu...
ok. suara i dah konpem² la kuat kan... i yg pegang tepon tu...
gmbr ke3 tu hanya sekadar gambar... (bwh-kanan)
benda tu laju+tinggi+menyenget+berpusing kiri-kanan-atas-bawah = tak dak maknanya nak bawak missLR naik...
n kalau uol perasan dlm gmbr missLR naik kerusi pusing² tu... belakang dia ada sky jump...
sama mcm kat funfair kampung sebelah... sekali lompat 5€...
i cakap kat missLR... kita blk lompat atas katil, nak??
actually missLR nak naik bumped-car... tp i tgk ramai budak² besar yg naik.. kang, kalau missLR yg tak tercampak kuar reta... i yg menjerit smp runtuh bumbung..
so better jangan...
game tali² ni lebih kurang mcm game tangkap ikan yg missLR main kat funfair haritu..
game ni kena tarik tali tu... then kat depan kita akan kuar buah² yg bg point... i bayar brapa ntah utk 12tali..
so missLR pon tarik la... n total point dia dapat 5ribu lebih... paling cikai pon epal=200point..
nin dia kedai dia... yg bergantung tu semua hadiah...
tp missLR pilih eraser gmbr smile ngan bola tenis yg buleh main baling² kat papa...
tu ja kot mainan yg ada... yg lain semua kedai beer n makan...
kami pusing seround lg.. then i ajak missLR balik...
ouh.. before balik, sempat gak dia terjeling ada org jual aiskrim..

Comments

ammi said…
akak, dia x takut ka naik yg pusing2 tu? (yg dlm video tu)
:cahya schatz: said…
ammi : akak budget, dia takut.. tp sepanjang dia naik tu.. dia gelak² saja..
bila dah turun, jalan².. dia nak naik lg bendalah tu..
siap cakap 'noch einmal' (skaligi)

Popular posts from this blog

Mee udon sup

Giveaway 14/003

review : katil baby