berpatah² kata

salam n hallo...
thanks pada yg mai melawat..
harap u'olz dapat tinggalkan link..senang i nak jengok u'olz blk...
pada those yg tak dak link... letak nama kat 'name/URL'.. and just kosongkan bahagian URL..
tengkiu, süße!

Thursday, September 12, 2013

1st kino!

Salam and Hallo

tak sabaq betoi i nak cerita pasai kino ni... :)

last friday i bawak missLR pegi tgk wayang....
seronok! mula2 i yg sangat excited....stended la tu kan.. :P
otw nak pegi sekolah missLR, ada rumah org tua²... depan rumah org tua² ada satu notice board besar... kat situ depa tempek la segala aktiviti or iklan utk area kampung kami ni...
i ternampak iklan ni....
OMG.... that time, mmg i dah nekad... i mesti bawak missLR...
1. cerita merida ni missLR dah pernah tgk sekali... so basically, dia tau cerita pasai apa...
2. itu kinder kino... wayang utk budak.... mesti seronok
3. rega tiket 1€!
4. wayang tu setoet ja dari rumah i....
mula² i tak tau kat mana wayang tu... ingatkan jauh... bila google, hek eeellleehhh... lg dekat dari sekolah missLR.... kalau tgk dari luar bgnn, mmg tak tau pon dlm tu ada kino... tp sebilik ja la kino tu.. tak besar sgt..

i ingat nak ajak kawan cina i... tp i pon tak tau lg i blh masuk skali or not.. n betoi ka tiket singgit ja...?
time dah smp kat wayang tu... i tercangak² cari tempat... siap pusing belakang bangunan...
missLR dah start excited bila nampak ramai budak²....
crowd utk 1st session...
rupanya mmg utk budak² saja... mak² mai anta then blk....
mau rilek... i mintak nak masuk jgk sbb missLR kecik lg... kebetulan dia kata, ada group kindergarten yg tak jd join.. so kino kosong... :)
tiket mmg singgit... dia ambek service charge saja... :)
bayar 2€... dpt cop dakwat tak brapa kekal...
lepas cop, missLR dok jaga ja tangan dia... takut cop hilang... huhuu.... lawak.
kami masuk 10minutes before cerita mula...
budak² lain berlari kejap dok bawah... kejap dok atas... maklumla... masing² ada geng.. missLR stay ja ngan mama...
i cakap kat dia... cerita mula kul 3...
kejap² dia tgk jam i... kejap² dia tgk jam i... :) excited le ttuuu....
suara missLR kuat... so i pesan siap² tak leh tanya byk²... kena tgk dulu... br blh tanya...
dia kata ok...
tak dak maknanya.... setengah jam ja dia bertahan diam n focus... lepas tu asyik tanya saja... but better dari masa kami tgk 1st time kat rumah... :)
dekat² citer nak start, depa tutup lampu wayang.... i tgk kat row blakang, penuh satu row org tua²... :)
rupanya lepas i masuk... depa bg org tua² (dari rumah org tua²) masuk jgk...
ni gambar bila dah abis wayang...
semua budak tepuk tangan... missLR pon tepuk... siap buat 'pewwwwiiit'....

habih wayang, i bawak missLR main bubble kat tepi fountain depan bgnn kino tu...
otw blk, i tanya la dia... 'seronok tak tgk kino...?'
missLR : 'boleh laaa... boleh la....'
i : nak pegi lagi tak... lain kali kita tengok cerita lain pulak...
missLR : tak nak la... gelap...

fine.

4 comments:

ammi said...

hahahahahahaha! alasan terbaik.. alamatnya kena buat home theater je la ;))

sitiezahim said...

comeeell liya... hehehe...

Anonymous said...

propa sgt liya ni haha

:cahya schatz: said...

anonymous : stended... cita² masa baby nak jd actress... huhuuu...