berpatah² kata

salam n hallo...
thanks pada yg mai melawat..
harap u'olz dapat tinggalkan link..senang i nak jengok u'olz blk...
pada those yg tak dak link... letak nama kat 'name/URL'.. and just kosongkan bahagian URL..
tengkiu, süße!

Wednesday, August 28, 2013

Funfair

Salam and Hallo

minggu lepas i bawak missLR pegi funfair kat kampung sebelah...
funfair kat situ besar skit dari funfair kat kampung kami...
dah berjanji ngan missLR kalau dia good girl kat schule, nak bawak dia main²...
funfair ni mmg tiap² tahun ada di merata² tempat... ada kecik ada besaq... mega besaq pon ada...
gmbr² kat atas tu antara mainan yg ada...
belon besar tu utk budak² jalan-dlm bola-atas air.. i soh missLR main.. tp papa dia tak bg... takut dok tgh kolam tp bola tak begerak...
gmbr atas-kanan : rumah hantu kot... budak² muda yg masuk... bila kuar terkekek² gelak.. konpius i... rumah hantu ka rumah kartun...?
gmbr bawah-kiri : sky jumper utk budak² n makpak budak... kena pakai tali pinggang then lompat la mcmn kita nak lompat... tegak buleh... berpusing pon buleh....
bwh-kanan : nmpk tak warna putih kepala flight tu... itu game fly apa ntah...
masuk dlm tu.. n benda tu goyang² mcm flight kena langgar taufan...
game ni nama rainbow... utk budak² besaq n makpak budak... benda tu berpusing slow ke laju...
mmg jerit² la org yg naik...
atas : pemandangan tempat minum bier/wine...
bawah : kami.
first² kami naik ferries wheel.. missLR excited sgt... pelik dia tertinggal 'takut' dia kat mana....
bendalah ni pusing 5-6x... round ke-5 missLR dah boring n mintak nak turun.. dah la time tu kami betoi² dok kat puncak... pufftt...
pemandangan sungai sebelah funfair...
amek gmbr dari atas kayangan... tiba² rasa gayat...
upah utk budak good pegi sekolah... :)
benda ni laju jgk... bawah tu ada air... missLR duduk, terus pakai seatbelt... *sgt jermen*
look at her face... *priceless*
miss LR merempit... ada kereta, scooter, keta bomba, keta polis, lori, bla bla bla....
dia pilih motor...
i dulu masa kat UM, bawak moto gak...
sepanjang missLR naik bendalah ni... encik suami tak abih² dok gelakkan i...
takppaaaa... ada ubi... ada bataihhh... ada lori... ada baaiiihhhh!
game tangkap² ikan...
last year pon missLR main game ni... kan ada byk ikan dlm air tu... bawah ikan ada kaler(=point)..
so byr 4€ kot, blh sauk 12 ekor ikan... bila dah masuk dlm bakul.. org tu akan kira n bg kita pilih hadiah ikut brapa point yg kita dapat... yg bergantung² ( dlm gambar ) tu semua hadiah la tu....
missLR pilih ariel...
antara makanan yg menarik yg buleh dapat kat funfair...
1. pizza besaq - sepotong pizza... sama ngan selengan i kot pjg dia...
2. buah salut cekelat - yg ada kat situ... strawberry.. pisang... apple... marshmellow... bla..bla bla...
3. kacang²an - segala jenis kacang n berjenis² salutan... antaranya : kuaci salut madu... pistacian salut sesame... kacang tanah salut apa ntah... bla...bla..bla...
ikan.. ada few gerai yg juai ikan...
i cari ikan ngan sos bawang putih... tp abih...
yg ni gerai lain... flammlachs... salmon bakaq... nmpk dia tempek isi ikan kat papan tu...?
bau mmg 'terbaaakkaarr'... tp ramai org tunggu... so tak leh cuba..
bendalah ni mmg ada kat funfair saja.... kedai sweet...
kat funfair and christmast fest saja ada 'lebkuchenherz'... biskut bentuk heart n ada tulis² kat atas dia... i pon tak sure buleh makan or not...
other than that... coklat² dia yg lain semua pelik²... pjg mcm paip getah ada.. lollipop giant ada...
cake kecik ada... mcm² la!
ni dah nak blk.... bila dah abih main n dapat hadiah.... dan² kaki missLR sakit la.. penat la..
papa pon baik hati dukung...
n dan² jugak missLR larat nak terkodek² tersengeh...huh.

selalunya kerb/funfair ni ada 4hari berturut²...start jumaat abis senin...
n hari last selalunya ada firework....
kami blk awai... so tak dan nak layan firework...

5 comments:

sitiezahim said...

penah pegi time krismas je..hehehe

Neny said...

Ni yg dekat florsheim tu ye?

Tahun ni x gi ngan achik ke? hehehe...

:cahya schatz: said...

sitiezahim : ada byk kali funfair kat sini...
skg ni ada, nnt oktoberfest yg ada fasching n baju beragam tu...
pastu time krismas pon ada lg...

kak neny : bukan... kami pi kat sebelah sungai rüsselsheim saja...
senin lepas pi kat raunheim pulak...

achik reja..

kenapa ada 'hehehe'...?

makshaq said...

serius liya naik motor gaya u naik motor dulu .. patut pun razif dok gelak kat u..

:cahya schatz: said...

makshaq : kuangasamboi betoi la u ni... hihhiii..
eh. u mana pernah tgk i naik moto...