Refashion : baju -> sarung neck pillow

Salam and Hallo

balik mesia kalini bermaksud kali kedua missLR dok kat seat sendiri...
before this kalau dia baring pon mcm muat² ja sekerusi tu... sekarang tidak lg...
so, a day before fly... i carikan jgk neck pillow utk missLR sbb i dah tak sempat nak buat...
tp hati punya gian nak menjahit... ku korbankan jua sehelai baju utk jadik sarung bantal... hik hik hik...
niat memula nak guna kain cotton biasa utk buat sarung ni.. tp pikir² blk, ada byk lg baju yg sayang i nak buang dok dlm kotak...
korek punya korek kotak kain... jumpa baju ni... i tak ingat kenapa i simpan baju ni.. maybe sbb ni antara baju terawal i beli masa smp sini... ( tu pon jadik alasan nak simpan... huhuhuuu)
material kain ni jenis knit, stretchable.. potong senget² pon still buleh sumbat bantal kat dlm tu...
i potong ikut melintang baju sbb kalau ikut lebar mmg tak muat... i mmg plan nak buat se'simple' mungkin...
i pon tak terpikir nak beli bantal kaler gelap... terbeli kaler cream pulak... so mmg nak kena buat gak sarung..
tarraaa... 5 minit punya reja.... :)
belah kiri bantal tu mcm cacat sikit sbb kena kat bahagian leher baju... tp part lain fit elok...
belah bawah...
encik suami guna belah ni as atas sbb dia kata kaler lg gelap...
 i tak mau letak zip sbb nnt susah nak guna pusing²....
so i guna bahagian bawah baju utk buat selisih....

actually, bila dah siap... missLR ja yg perasan sarung bantal tu dari baju i...
encik suami tgk byk kali pon tak perasan....

missLR guna sat saja sebenarnya... selebihnya i n encik suami yg guna...
tp ok la.. berbaloi... :)

Comments

Anonymous said…
Kretip ko semah!
Neny said…
cantikkkk...i wish i can upah you to do all the sewing stuffs - baju koyak, butang tercabut, nak jahit mana yg longgar2..keje simple tp akak xde masa...huhuhu
:cahya schatz: said…
anonymous : thanks kak jenap...eh.

kak neny : blh je nak tlg.. tp kena doa org jadik jiran akak la.. tak der maknanya nak anta smp penang semata² nak soh repair butang kan...

sitiezahim : tengkiu.. :)

Popular posts from this blog

Mee udon sup

review : katil baby

Giveaway 14/003