berpatah² kata

salam n hallo...
thanks pada yg mai melawat..
harap u'olz dapat tinggalkan link..senang i nak jengok u'olz blk...
pada those yg tak dak link... letak nama kat 'name/URL'.. and just kosongkan bahagian URL..
tengkiu, süße!

Monday, July 8, 2013

kepulangan ke malaya part 1

Salam and Hallo

berita terkini, esok kami posa... :)

kepulangan kalini mmg kami plan...
1, sebab kami mmg nak blk mesia
2, sebab kenduri zurina
3, sebab encik suami tak dapat cuti time raya posa

so.
kami pon survey tiket.... missLR la ni dah big girl, kena byr 80% dari rega tiket org tua... mula² kami carik apa saja flight yg murah... tak kisah la kena transit pon sbb missLR dah besaq...
so, survey punya survey.... kami decide nak blk ngan china airline...
tp Alhamdullillah.... dekat² nak beli tiket last² minute tu ada pulak tiket MAS murah.... straight smp ke penang pulak tu...
zaasss.. terus beli..
ni 1st time kami dpt luggage 30kg sorang... lepas dah masukkan semua barang yg family pesan n yg mmg kami nak bawak blk... kami sumbat segala² barang yg dlm simpanan n tak guna...
cth : baju encik suami yg dah ter'kecik'... suar encik suami yg dah ter'kecik'... baju² missLR... kasut² missLR... n few other things... total = 100++kg!
tak reti bersyukur kan...??
time dpt 60kg... usung gak smp 80kg...
time dpt 90kg... nak gak sumbat smp 110kg.... ayoyoooo.....

nasib baik jgk MAS ada plan baru...
utk semua extra luggage, dia charge ikut block 5kg... setiap 5kg, fra-kl rega RM90... bg i murah...
so haritu kami bayar utk 2block dlm €25... murah kann..?

i lupa nak ambek gmbr barang² kami... tiap² kali travel, i slalu ambek gmbr luggage kami.. tp kalini sbb byk benda sangat kot, tu yg terlupa...
check in semua ok...
missLR ada handluggage sendiri... kami belikan dia trunki... n  tak bawak blk stroller...
cuma berharap dia tak tido bila smp klia n penang nnt... ( tapi haraaappaaan je la )

naik flight international, dia tido awal² fly...
pastu bangun ja... cari headphone... rupanya dia still remember dlm tv tu ada game... siap specific nak main game goofy jalan smbl tido... 
sambil² tgk game... sambil² layan kakak² n abg² steward/ess... cerita pasai upin ipin la.. cerita pasai boboiboy la.... n tak abih² cerita dia nak blk mesia bulan enam.... huhuuu...
time ni hati gembira sbb kakak stewardess bg 1 plastik besaq kacang.... :)
masa ni tgh tengok cerita cars...
dia dah nak naik hapal dah cerita cars tu...  tak dan nak smp scene lg, dia dah cerita apa nak jadi....
*headset tu besar sebenarnya... nasib baik toncet tinggi... buleh buat tempat sendal... hahhahaha....
tgk perrrooootttt lllaaa....
kat missLR saja... 3 bantal dia concur... kebetulan sebaris seat tu.. kami saja.. so missLR selesa la nak baring ngan 2seat...
ok. mama selebet...
biar la org lain nak pakai cun melecun bila naik flight...
gue tetap sarung tudung beli kat pasar malam...
senang. gue tido mcmn pon, dia tetap mcm tu jgk... tak der nak terbelit leher ke.. nak tersenget ke...
senang hati gue...

touch down ja kat KLIA, i bgtau missLR...' dah smp malaysiaa.....'
missLR ...' iya nak pegi meleysiaaaa... tak nak pegi sini......'
jem.

naik domestic, missLR kalut tanya mana tv....
time tu dia dah penat... bg susu.. terus tido... Alhamdullillah... dia tak meragam lgsg...
dia tido smp ke penang...
smp epot, kami ambek reta sewa then terus drive blk rumah.... 




aiseymen...i tak ambek pon gmbr keta sewa kami... mmg melatam habih...

2 comments:

sitiezahim said...

budak2 kalau naik flight mesti carik games n movie katun tu kan.. puas nak jawap kalau naik flight kecik yang takde benda2 tu sumer..hehehhe

:cahya schatz: said...

sitiezahim : liya ni br nak blaja.. before this tak paham apa lg... :)