beberapa persoalan ( bebelan )

Salam and Hallo

hai.
harini kita masuk segmen bebelan setelah sekian lama dibiarkan blog ni tanpa gelak tawa dan lirikan senyuman depan monitor....
ok.
i ni a bit konpius sebenarnya...

1. beli baju
blk mesia kalini, i asyik sebut nak beli baju.... pi mana²... i carik rak baju...
masuk supermarket... 'ok..han nak pi beli baju..'
pi padang besar... 'yes... blh beli baju...'
dlm checklist... tulis besar2... 'BAJU MAMA'
kalau ada org pi jalan TAR pon i pesan soh beli baju....
tapi sebenarnya itu adalah perancangan manusia... semuanya Bos besar yg tentukan... bila blk sini, i cuma bwk blk 3pasang baju baru.
yes.cuma 3....
tak berbaloi betoi tulis kat checklist besar2....

*skg dok usya sale kat H&M ngan esprit pulak...
ntahhapahapantah....

2. rega euro vs RM
satu tabiat i since hari first dok sini adalah meng'compare' harga barang... i rasa semua org pon buat cemtu kot..
tp bila dah lama2.. i rasa tu adalah tabiat yg kurang elok jgk sebenarnya utk org spesis mcm i ni...
sbbnya... dok sini, i convert pi RM.... blk mesia, i dok convert ke euro... kesudahannya... i tak beli jgk benda yg i nak beli... huh.
tapi kan... i agak terkejut bila baju longgok² kat jusco pon rega smp RM79.90.... apakah...?
mcmn surirumah mcm i ni nak berpesyen utk suami terchenta...? terpaksa la ajak husband pi padang besaq...
bila pk2 blk... better jgk la i beli baju kat sini, cumanya bila dah summer² mcm ni... mmg tak dapek la yg memenuhi kriteria berpesyen sepatutnya....
kesian i... i ni dah la bodo pesyen... kalau dah bekenan satu2 benda tu... kalut nak convert bagai.. last² i amek gmbr baju yg kat patung ja la...

*tp tu semua part nak beli baju/suar/kasut ja la....
part barang dapur... i beli smbl pejam mata... bukan sbb pandai masak.. tp sbb senang nak bahagi harta bila i nak buat wasiat nnt...

3. feeling² pregnant
blk ritu kan... hectic sgt... panas... n hectic... n penat sbb hectic... ( = hectic)
i rasa sbb penat, P i segan2 nak mai...
n sbb encik suami asyik la bawak pi makan segala benda yg dia mengidam... perut i jd kembung n keras...
tanpa segan silu, i pon letak la harapan supaya selain lemak, ada la makhluk lain dlm perut i...
sekaliiiiii.... nehi kabi nehhii....
3hari lepas... senggugut smp tak leh gerak... missLR sentuh sikit pon, rasa nyilu satu badan....

p.s : mana nak carik susu kambing eh kat sini...? (tetiba)

4. menu
i ada terfikir nak buat menu 30hari ramadhan... agak2, melampau sgt tak kalau i buat...?
jadual tetamu mcm dah ada.... so, kalau dah ramai2, maybe blh buat terawih kat rumah.. tp tak dak more la... terus sahur ja sbb imsak kul 3pg...
tahun ni posa 18jam setengah... :) suhu di ramalkan nak sama mcm kat mesia... tahniah utk kita semua..!
ooo yes.. raya tahun ni, ada kebarangkalian i akan ada pembantu di dapur... n besar kemungkinan, dia yg jd chef... i yg jd assistant... huahahhaa....
menu wajib tahun ni, lemang/ketupat daun pisang.. ngan rendang yg lengkap ngan daun kunyit... :)
kalini i usung segala²nya siap².... kelasss ko temah!

5. gambar
blk mesia kalini, sgt la kurang amek gmbr... gmbr yg dlm camera i.. ada la kot dlm 300 gmbr termasuk yg blur.. yg muka sekerat... yg dlm gelap pon ada... campur ngan kat camera samseng encik suami, ada la lg 30 gmbr kot...
tp gmbr dari camera samseng... tak leh transfer pulak... frust gak la.. dlm tu byk gmbr missLR makan mcm²... skg ni i tgh usaha nak transfer secara sopan yakni tanpa rasa 'aku delete jgk semua gmbr ni kaangg!'
tlg doakan yg terbaik utk i...

Comments

Popular posts from this blog

Mee udon sup

review : katil baby

Giveaway 14/003