berpatah² kata

salam n hallo...
thanks pada yg mai melawat..
harap u'olz dapat tinggalkan link..senang i nak jengok u'olz blk...
pada those yg tak dak link... letak nama kat 'name/URL'.. and just kosongkan bahagian URL..
tengkiu, süße!

Saturday, May 18, 2013

saya menerima... ( kesinambungan tajuk haritu )

Salam and Hallo

jam kat dinding dah pukul 03:50 pg..
i tak leh tido memikirkan few things pasal kehidupan ( pergghh... kehidupan oookk)

entry kalini i sambung pasai opis i... tp ni cerita bulan 7 tahun lepas...
rasa mcm dah cerita... tp rupanya belum cerita...
i kasi up jgk cerita ni utk renungan i di masa hadapan...

tgh² merenung dapur i... sekali terpikir.... ' ler, i tak dak gmbr dapur lama rupanya....'
terpaksa i crop gmbr masa 1st time mai visit rumah ni.... tu semua bendalah penyewa lama punya...i just nak 'highlight'kan stove tu...
dalam bulan 6 cemtu... tiba² yg depan-kiri tak leh guna.... dah la yg tu yg paling besar n plg kerap guna...
jem.. terus jadi cacat....
yg blkg-kanan mmg dari mula i masuk rumah ni dah tak leh function....
lepas 2 weeks try utk survive guna 2dapur kecik.... i dapat stove baru...
beli kat internet....
rega murah dari semua tempat... rega dia i tak tau.. yg i tau save 200€... hik hik hik...
*missLR ambek gmbr atas ni*
kat sini, kalau nak pasang benda letrik... kena panggey org letrik... kalau kita pasang sendiri n something happen lepas tu... mmg insuran tak cover...
so, encik suami panggey kawan kepada kawan dia.... mamat tu datang rumah i melenggang... kalau tak salah, dia bawak testpen ngan pipe tape saja... tu pon boh dlm poket suar...
dia datang 3minit kot.. sambung wayar pastu balik...
pastu encik suami yg pasangkan kat table top sendiri....

gambar atas : dapur baru ngan table top lama.
ini wajah stove terkini...



saya terima seadaanya...
(dan-dan.)

5 comments:

Anonymous said...

Bila dan dan kt bawah tu, menyebabkn sy terpikir.. Adakah puan liza tidak perlu membasuh periuk kuali dgn tgn lg? Hehe.. Wawa

sitiezahim said...

dapur baru..hehehe

:cahya schatz: said...

wawa : hik hik hik.... ;)

tenku butang said...

bestnyeee..

:cahya schatz: said...

sitiezahim : tu lebih kurang mcm elaun surirumah la tu...
tak dpt gaji, dapat dapur baru pon kira ok la... hihih...

tenku butang : lg best kalau dpt mesin yg blh tlg masak... :P