berpatah² kata

salam n hallo...
thanks pada yg mai melawat..
harap u'olz dapat tinggalkan link..senang i nak jengok u'olz blk...
pada those yg tak dak link... letak nama kat 'name/URL'.. and just kosongkan bahagian URL..
tengkiu, süße!

Wednesday, May 15, 2013

saya meminta dan dia memberi

Salam and Hallo

tajuk dah macam berita utusan daaaa....
hihihii...

kalau i bercerita pasai diri i... tak lain tak bukan, mesti pasai ofis i kan...?
gaya mcm memasak sgt...

sebelum² ni i cerita pasal table top side kiri dapur i...
harini i nak start cerita pasai side kanan dapur i... ni baru episode pertama...
akan ada few more episode lepas ni.... layankan aje la ye....

i ada masalah ngan sinki i.
i jarang nak mintak benda kat encik suami....
tp haritu, i mintak dia paip air baru...




paip air baru.
itu saja.


so.... ini paip air baru i... berkilat lg time ni...
terlupa plak nak ambek gmbr paip lama utk kenang²an...
bertahan 2tahun gak la bekerjasama ngan paip lama tu....


i mintak tukar sbb paip lama tu rendah... and kurang praktikal...
nak bukak air pon ketat skit.... n batang paip tu tak melekat elok kat sinki... kadang2 leaking... menitik masuk kat lemari bawah...


ni gambar paip baru ngan sinki lama n table top lama....

nampak tak sinki tu punya lubang...? lubang tu kat tmpt letak pinggan, bukan kat tepi mangkuk sinki...
so kalau air penuh, dah melimpah baru nak masuk kat lubang tu.. 
bagi i tak praktikal... tp byk ja sinki kat sini design mcm tu...
maybe i tak reti pakai n maybe jgk sbb i basuh pinggan cara org malaysia...

lagi satu kekurengan kat dlm gmbr tu... ialah table top....
table top tu kayu... so bila ada air splash2 kat tepi2, even i lap pon... kayu kat kiri sinki tu dah mengelembung² sbb lembap....
gelembung² tu dah ada since penyewa lama lg... tp lately, makin ketara...

di sebabkan nak tukar paip air punya pasai... tiba² benda lain pon berjangkit sama...
tu i malas nak memintak kat encik suami tu...

2 comments:

Anonymous said...

Tula psl, depa kt suni jenis lps basuh trus lap trus simpan dlm lemari. Aku pon jenis mesia gk, kalau tak muat masuh dishwasher lps basuh duk bersidai la atas sinki tu smpi kering sendiri. Mmg rs kecik kn singki kt sini. Kt mesia amik kau, boleh mandi mak budak dlm tu..
Wawa

:cahya schatz: said...

ha ah.. bettooii...
dapur rumah lama gak best.. dah la sinki besar... dua plak tu...
dapur mmg mcm dapur mesia... blh masuk lepak 14org....

aku tgh try nak buat cam org sini ler konon... basuh-lap-simpan...
taaapiii... aku br lap satu pinggan, missLR dah tanya 6soalan... so, aku biarkan je la pinggan2 tu kering sendiri....