kelas mewarna

Salam and Hallo

hai.
lama tak gossip bersama...
rindukah..?
ok.. taauuu... uol rindu missLR ja kaan...
fine.


lately, hobi dia adalah meng'kaler' dengan water color... before this i belikan dia pencil color n crayon...
dia suka jgk kaler² kat buku dia..
tp since dia start guna water color, dia jd extra suka kaler...

kisahnya bermula bila i terjumpa set kaler ngan rega 1€
yg kiri tu set 1€.... yg kaler belah kanan tu i belikan utk missLR... 2-3€ je jgk... tp kaler dia sangat terang n cantik.. cumanya dia tak dak kaler merah... bukan ka kaler merah tu basic color ka...?
i pon konfius mcmn dlm byk² kaler, dia blh tak terpikir nak include kaler merah...

dalam set gmbr pooh tu... dpt 6 colors, sebatang berus n 3 gmbr size A4...
before start sessi mewarna... i photostat siap² semua gambar!

gmbr ni masa first time missLR mewarna.. i tanda siap² kat mana dia nak kena kaler..
mcm biasa, (mcm pak dia) missLR akan susun dulu semua benda atas meja... guna or not, tolak tepi... yg penting ada depan mata...

ni dah masuk gmbr kedua... missLR tak bg i tanda kat mana nak kaler.. dia kata dia dah tau...
tgk la jari kecik ketot pegang kaler tu... hehehe...
comey...
bila missLR dah siap kaler tiga² gambar dari set pooh tu... i terpikir nak bg dia kaler kat buku lain..
kebetulan ada makngah ima dia belikan satu buku mewarna kat france masa kami buat eurotrip dulu...
actually, buku tu utk kaler ngan pencil color... tp i try kaler ngan water color, mcm ok... takat meleding saja skit... tp tak la smp tembus ke page belakang... so kira pass la missLR nak mewarna...

kat tiap² gambar, ada gmbr kecik utk bg idea kat budak² mcmn nak kaler gmbr tu...
kertas pon quality cantek... i likee.... :)

gmbr kiri tu dia tunjuk dia TERcalitkan berus kat tangan...
motif ? TERcalit tp senyum?

ni gambar dari set pooh... kertas keras.. n senang nak kaler... ni semua missLR kaler sendiri...
gmbr 1st saja yg i tanda² kaler apa dia nak kena kaler kat mana.... selainnya dia kaler sendiri....
muka bangga dpt kaler smp habis...
gambar kanan tu... missLR kaler ngan papa.... beza gila cara dia kaler time ngan mama... n time dia kaler ngan papa...
nmpk sangat papa kurang berseni... huhuuu....

ni semua gambar dalam buku yg makngah ima beli... gmbr besar² n lining pon lebar... nmpk mcm kemas ja si missLR ni kaler... :)
utk umur 3 tahun, i rasa dia bagus... 
bila dia kaler tu... mmg nmpk sgt turun seni maktok liah... :)

Comments

:: puterism :: said…
Cantik dia kaler. Cermat aje. Nak cari benda2 macam ni jugak kat Phia.
:cahya schatz: said…
put sue : ha ah... part seni tu turun mama... part cermat tu turun papa dia... :)

Popular posts from this blog

Mee udon sup

Giveaway 14/003

review : katil baby