Day 8 : technology

Salam and Hallo

i bukan org yg ber'technology' sangat....
mengadap laptop pon sekadar setengah jam saja yg i akan focus...
lebih dari tu... i chat ngan family/ frens or tgk movie....

latest, technology i ialah seketul kamus berbateri....
ofkos bukan i yg beli tp encik suami belikan...
skg ni kelas i dah tahap yg word dia i tak leh nak jumpa dalam buku kamus basic i....
so i perlukan something advance... (tp i tak advance² jgk.... hampes....)
nindia kamus eletronik punya canggih dok ada....
i mintak yg jermen-english....
tup² encik suami belikan yg ada skali ngan peghancis... itali ngan spain....!
hambek kauuu... kata tak jumpa sangat word dlm kamus kan.... 
kamus seketul tu sama ngan buku² kamus kat ataih ni.... 
kalau gue tak pass jgk exam nnt, mintak tlg rebus la kamus tu utk gue buat ulam....
huhuuu....

Comments

sitiezahim said…
wah dah tahap berapa deutsch liza ni? power2 hehe
:cahya schatz: said…
sitiezahim : tak la brapa tinggi sangat kak... tp otak dah berkarat.. maka dengan itu, terpaksa la beli gadget hebat sket utk buat rasa lebih konfiden...

Popular posts from this blog

2018

saya terima seadanya..

Mee udon sup