Day 7 : something new

**arggghhh sorry.... patutnya entry ni schedule publish smlm.... tp tak kuar... dia masuk draft!

Salam and Hallo

skali lagi i agak tertekan tatkala nak hapdet blog...
rupanya i tak leh nak dolod gmbr dari telepon i...
caiiissss.....

tahun baru pon something new jgk...
new year! 2013...!

selain dari tu....
i try utk membuat benda baru dalam tahun 2013...
i tgk dapur i tu dah mampat ngan benda² dapur....
jadik kesian pulak tgk almari baju n almari kasut...

kalau i diberi peluang shopping... pusing² i beli barang dapur....
maybe sbb tu office i...
so kalau tak cantikkan office i, i nak cantikkan apa lg...?
memandangkan kerja i pon tak perlukan uniform formal... maka lemari baju i pon terbiar ngan baju² yg tersedia ada....
ada baju yg i beli masa i student pon i still pakai... bukan sebab kedekut... tp sbb baju tu mmg i suka....
kalau dah terkoyak... i terpaksa pejam mata n buat² baju tu terjatuh dlm plastik kain utk dibuang....
esok² kalau encik suami tak buang lg.... silap² baju tu tergantung dlm lemari blk...

memandangkan dah cecah 30an ni... harus ada sikit perubahan...!

i start ngan beli baju²an from H&M....

then just before krismas, i bought this.....
org lain dah meriah buat koleksi kaler mcm².... i br dah terkodek² beli....
dah la baru nak beli.... beli yg paling basic pulak tuu.....hahhahaa....
tu pon nak kecoh kann....
but its a 'NEW' thing for me....
yg ni tangkai pendek... medium...
i beli ngan rega sgt murah... tak pernah sangka range harga LC murah cemtu...
kalau i tau, better la i beli LC dari i beli beg china yg 4x pakai dah tercabut button....

bawah ni seperti biasa, model i gayakan beg² i...
i beli 4 beg... 2 utk i... 2 utk org....
short handle - medium
long handle - medium

macam kata makshaq aneemm... model ni mmg tak pernah menghampakan.... hik hik hik....
redhoo ja dia mama suruh posing....




believe or not,
beg² tu still dlm paperbag.... i tak tau nak pakai pegi mana....
i mmg bukan spesis yg reti melaram....
dpt beg rega rm100 pon menggelupur mcm dapat LV rega sejota.....

oooo...yes.
i nak letgo beg nih....  longchamp ROSEAU Shopper...
beg baru.... dah beli, then baru tau rupanya kakak i dah ada design yg sama....
ada dustbag... n mmg bau kedai lg....
sapa nak buleh email i... nch_2311@yahoo.com
n leave comment kat post ni....tq.

Comments

sitiezahim said…
dekat sini (german), saya lagi suka pakai yg tali panjang leh silang kat bahu tu. sbb mostly pakai suar kan. so mmg nampak tak ladies langsung hahaha...
Ms J said…
beb...murahnya longchamp tu...kt german jer ke murah???? bape inggit yg murah tu..teringin nk yg original 1...hihihi...tp sini dalm 3-4 ratus jugak...
:cahya schatz: said…
sitiezahim : liza pon... tp lately, asyik gantung beg kat stroller liya.. so tak kisah la tali pendek or panjang... hehehee....

ms J : ntah la.. aku pon haritu TERbeli sbb ikut cousin aku shopping...
tp aku tgk org dok jual LC dari sini, so aku rasa sini murah la kot...

Popular posts from this blog

Mee udon sup

Giveaway 14/003

review : katil baby