berpatah² kata

salam n hallo...
thanks pada yg mai melawat..
harap u'olz dapat tinggalkan link..senang i nak jengok u'olz blk...
pada those yg tak dak link... letak nama kat 'name/URL'.. and just kosongkan bahagian URL..
tengkiu, süße!

Wednesday, January 9, 2013

Day 7 : something new

**arggghhh sorry.... patutnya entry ni schedule publish smlm.... tp tak kuar... dia masuk draft!

Salam and Hallo

skali lagi i agak tertekan tatkala nak hapdet blog...
rupanya i tak leh nak dolod gmbr dari telepon i...
caiiissss.....

tahun baru pon something new jgk...
new year! 2013...!

selain dari tu....
i try utk membuat benda baru dalam tahun 2013...
i tgk dapur i tu dah mampat ngan benda² dapur....
jadik kesian pulak tgk almari baju n almari kasut...

kalau i diberi peluang shopping... pusing² i beli barang dapur....
maybe sbb tu office i...
so kalau tak cantikkan office i, i nak cantikkan apa lg...?
memandangkan kerja i pon tak perlukan uniform formal... maka lemari baju i pon terbiar ngan baju² yg tersedia ada....
ada baju yg i beli masa i student pon i still pakai... bukan sebab kedekut... tp sbb baju tu mmg i suka....
kalau dah terkoyak... i terpaksa pejam mata n buat² baju tu terjatuh dlm plastik kain utk dibuang....
esok² kalau encik suami tak buang lg.... silap² baju tu tergantung dlm lemari blk...

memandangkan dah cecah 30an ni... harus ada sikit perubahan...!

i start ngan beli baju²an from H&M....

then just before krismas, i bought this.....
org lain dah meriah buat koleksi kaler mcm².... i br dah terkodek² beli....
dah la baru nak beli.... beli yg paling basic pulak tuu.....hahhahaa....
tu pon nak kecoh kann....
but its a 'NEW' thing for me....
yg ni tangkai pendek... medium...
i beli ngan rega sgt murah... tak pernah sangka range harga LC murah cemtu...
kalau i tau, better la i beli LC dari i beli beg china yg 4x pakai dah tercabut button....

bawah ni seperti biasa, model i gayakan beg² i...
i beli 4 beg... 2 utk i... 2 utk org....
short handle - medium
long handle - medium

macam kata makshaq aneemm... model ni mmg tak pernah menghampakan.... hik hik hik....
redhoo ja dia mama suruh posing....




believe or not,
beg² tu still dlm paperbag.... i tak tau nak pakai pegi mana....
i mmg bukan spesis yg reti melaram....
dpt beg rega rm100 pon menggelupur mcm dapat LV rega sejota.....

oooo...yes.
i nak letgo beg nih....  longchamp ROSEAU Shopper...
beg baru.... dah beli, then baru tau rupanya kakak i dah ada design yg sama....
ada dustbag... n mmg bau kedai lg....
sapa nak buleh email i... nch_2311@yahoo.com
n leave comment kat post ni....tq.

3 comments:

sitiezahim said...

dekat sini (german), saya lagi suka pakai yg tali panjang leh silang kat bahu tu. sbb mostly pakai suar kan. so mmg nampak tak ladies langsung hahaha...

Ms J said...

beb...murahnya longchamp tu...kt german jer ke murah???? bape inggit yg murah tu..teringin nk yg original 1...hihihi...tp sini dalm 3-4 ratus jugak...

:cahya schatz: said...

sitiezahim : liza pon... tp lately, asyik gantung beg kat stroller liya.. so tak kisah la tali pendek or panjang... hehehee....

ms J : ntah la.. aku pon haritu TERbeli sbb ikut cousin aku shopping...
tp aku tgk org dok jual LC dari sini, so aku rasa sini murah la kot...