Day 4 : favourite color

Salam and Hallo


dulu² time muda²... ada la warna kegemaran i dok tulis dlm biodata....
but still.... i rasa purple kaler kesukaan i....
tapi la ni bila dah tua²...susah nak specifikasikan word 'favourite' tu...
semua depends pada keadaan n benda tu itself....

contoh :
utk rumah.... cat, i suka putih... rumah nmpk bersih n luas....kalau furniture... i suka brown.... natural kaler... even lama² pon takkan boring tgk....

kalau baju utk missLR... ofkos i akan beli bright colors sbb dia perlu ceria selalu....

kalau baju i pulak... dulu i suka kaler gelap²... la ni tetiba i suka kaler cerah sbb tgk makcik² kat sini umur 80an pon rilek ja pakai baju oren terang².... nmpk sentiasa muda gitu...

utk kasut n beg i... setakat ni i stay ngan kaler basic... either itam... or brown... or dark blue... tp baru ni beli beg hapgred sket, tetiba beli kaler biru air laut....
balik rumah, dok gabra nak pakai beg tu ngan baju kaler apa....
jemnenas.

dulu²... i macam paling tak mau deal ngan kaler merah....
tp i n merah selalu ada jodoh....
masa i kat hostel, almost semua baju kurung i ada ciri² kaler merah.... maklum la... i ni anak pmpn ke4... so asyik rotate baju kakak².... asal ada baju sudeeyyyhhh....

bila dah masuk U... ada keberanian nak pilih baju sendiri.... i byk pilih kaler gelap.. tak tau pasaipa...
even dah nekad tak nak beli...tup² teeeerrrrrbeli jgk...

skg ni dah rasa tua skit... so kena la pakai yg ceria² sket kan...
so kita start ngan kaler merah....
eh.merah...?

Comments

sitiezahim said…
kadang2 kaler yg kita suka bukanlah kaler baju terbanyak dlm lemari..hehe
:cahya schatz: said…
kak hajar : yess...thats true!
Miss Anna said…
Merah?? Eh my feveret kaler laaa heheheheeeeee!
:cahya schatz: said…
kak fauzana : liza tak brapa suka sgt kaler terang² sebenarnya... tp liza plg byk baju kaler merah dulu, kini n maybe selamanya... huhuuu....

Popular posts from this blog

Mee udon sup

Giveaway 14/003

nasi arab - pes yemeni mendhi PROMO