Day 29 : purchased

Salam and Hallo

kebetulan sesangat elok² ja ada 3 benda yg kami beli bulan lepas utk kami tiga orang....
tp sebenarnya utk mek kecik tu, lebih dari 3 benda... bukan main lg dia.... high maintainance... patut la dulu asyik nak makan seafood saja masa dlm perut mama...

part mintak² benda missLR mmg pandai perayat bapak dia... tu turun kak aniah (tetiba)...
lepas dapat stroller utk babydoll... dia mintak kinderkuche pulak...
1st time dia main masak² kat rumah mbak gita... then kalau pegi kedai yg ada jual kinderkuche, dia akan dok berdiri kat situ n berangan....
cukup la kalau dapat pegang² kotak... sentuh² skit....
dia tak mintak melainkan papa dia baik hati pi tanya... 'iya nak ni ke...?'

then papa dia bg syarat kalau dia tak kencing time tido, papa belikan...
tp blk ja dari kedai, berdesup encik suami cari kinderkuche kat internet... 0.o
i pon letak gak syarat kat encik suami.... buleh beli tp jgn lebih dari 30€...
encik suami bekenan yg 80€.... mau tak sebu otak i...??

tp se'terer'2 missLR perayat... i lg pandai perayat encik suami....
3 hari lepas survey².... missLR dapat kinderk├╝che idaman....
gaya tak leh blah... hui hui hui....
i balik sekolah, tgk² ada note soh amek brg kat jiran....
so buat² kecoh la missLR... i bawak ja masuk kotak besar... dia dah tanya²...
bukak² ja kotak... terus senyum melereetttttt....
mlm tu lepas baca doa nak tido, cepat² dia suruh i pegi tido kat bilik i sbb dia nak jaga dapur dia... 
ini cerita haritu....
kasut yg diimport dari UK... thanks to kak bahijah sbb tlg jd posmen....
parcel sampai.. bukak ja kotak, missLR tanya mana kasut dia.... huhuuu....

ni habuan i....
ni pon dah cerita haritu....
weellll... kasik chance la i menggelupur sket...
org dah lama pakai... i br merasa... even yg biasa² pon, bg la jgk i chance nak ulang cerita 47x....
layankan aje eh...?

Comments

ammi said…
iyaaaa...ammi nk durian runtuh satu!!!!
hihihi.. patut rajin nk masak tuk mama dia.. tefal.. siap ada oven bwh tu.. hihi..
:cahya schatz: said…
ammi : mau tau la ammi...
ammi nak makan apa...? iya buleh macak utk ammi... :)
Miss Anna said…
a'ah la, gaya missLR tu mmg tak boleh blah hehehe!
:cahya schatz: said…
miss Anna : muka tahan kegembiraan tu aunty... bukak ja kotak... melompat² menjerit²... happy tak terbendung...

Popular posts from this blog

Mee udon sup

Giveaway 14/003

review : katil baby