Day 28 : daily routine

Salam and Hallo


harini rajin skit even sakit perut...
seharian berulang ke bilik rehat yg sempiit ituw...

daily routine i maybe sama ngan daily routine mak² yg dah ada anak sorang....
kena pulak dapat anak yg high maintainance mcm datin missLR...

gambar 1st menunjukkan.. 3 batang berus gigi kepunyaan kami.... n ofkos yg kecik molek tu missLR punya...
kadang² dia rajin gosok sendiri... siap nyanyi bagai....
tp kerapnya i or encik suami yg gosokkan...
kalau i gosok...express...
kalau encik suami gosok.... sama lama ngan missLR gosok.... bezanya tak nyanyi....

gambar kedua menunjukkan sebijik periuk yg i belum basuh dari ahad lepas...
ngeri tak...?
ala... bukan kotor... i buat letak air utk steam saja....
pg td dah basuh utk rebus daging pulak... harini menu nasik daging... maybe sbb dah lama tak buat.. nasik tetiba jadik lembik...
i makan pon tak bertambah...kesian i...
eh.

gambar ketiga.
baju yg disidai tepi heater...
itu bukan aktiviti harian... tp kalau i tak buat hari² makanya akan ada satu hari, mesin i kena overtime... dari pg smp mlm....
kesian dia... so la ni.. i decide basuh saja yg mana ada asal ada masa terselit....
tp tu pon... 2 bakul laundry sentiasa penuh....tu baru bertiga....
huh....

gambar kertas putih reja sekolah i....
i kan hari² pi sekolah la ni... so kena la masuk dlm list daily routine... br nmpk macam budak rajin.... :)
smlm ada test... harini pulak tak pi sekolah....
tp i ada excuse : jamban sekolah tak dak paip air....

gmbr kecik bawah skali menunjukkan keyboard laptop i...
tapi kadang² tak sempat bukak laptop pon...
i akan slalu rasa bersalah kalau dah kuar seharian then blk nak ngadap pulak laptop...
missLR lagi mustahak...
kadang² i pk... bila kuar tu.. ntah² missLR tak enjoy... so bila blk rumah, i nak jgk main ngan dia even sat...
tp buleh kata almost hari² la online.... kalau bukan ngan laptop.. i guna ipad.. tak guna ipad... tepon kecik pon jadik la....
kadang² tu encik suami guna laptop... missLR guna ipad... i? terpaksa melopong tgk tv...
tak pa...i redhoo... asalkan depa happy... tp kalau dah 2,3 jam dok melekat ja kat screen laptop/ipad tu...
sorry la eh... i TERpaksa mengamuk utk kesejahteraan bersama....

last but not least, gmbr yg plg besar skali.... missLR...
dia la 'daily routine' i....
bgn2 ja... kisahkan dia... main ngan dia... make sure dia happy tiap² hari... spend masa ngan dia....
ajar dia apa yg patut.... melayan segala lawak².... menjawab segala persoalan... membalas segala loyar buruk dia.... dan berdoa segala yg terbaik utk dia...

Alhamdullillah...she is almost perfect...:)

Comments

sitiezahim said…
itu belum liya masuk sekolah.nanti dok kalut anta amik dia plak..hehehhe
:cahya schatz: said…
sitiezahim : la ni pon dah gaya dia sekolah sbb kat kursus bahasa tu ada tmpt jaga budak.. so nak kena prepare gaya² dia pi sekolah gak....

Popular posts from this blog

Mee udon sup

Giveaway 14/003

review : katil baby