berpatah² kata

salam n hallo...
thanks pada yg mai melawat..
harap u'olz dapat tinggalkan link..senang i nak jengok u'olz blk...
pada those yg tak dak link... letak nama kat 'name/URL'.. and just kosongkan bahagian URL..
tengkiu, süße!

Friday, January 4, 2013

Day 2 : what i wore

Salam and Hallo

uish...susah nak jawab soalan nih... i nih bodo skit part pesyen² nih...
tak mungkin i nak amek gmbr lemari baju i n tayang kat sini.... rasanya semua pesyen sama saja...
n rasanya tak dak yg extra lawa or branded² stuff...



KEPALA :
i suka pakai shawl... kadang² nmpk cun... kdg² nmpk selekeh....
tp kerapnya i sarung tudung yg ada awning saja... tp koleksi tudung i tak dak la smp nak sama ngan setiap baju... and i tak pernah beli tudung refer kat baju apa yg i ada... kalau nak beli... i main ambek saja ikut apa yg ada...then br match² time dah pakai baju.... huhuuu....
koleksi tudung i buleh refer kat entry tudung nih....

gambar kat bawah ni masa besday missLR haritu... serius i kekurangan gambar... so tempek gmbr ni pon buleh la kan....
shawl merah ni among shawl kesukaan i....


BADAN :
i suka tunic / dress
dari zaman muda²... sejak i reti pilih baju sendiri... i sgt cenderung beli baju labuh tutup bontot...
tapi ada la jgk baju yg pendek....
sekarang ni saja.. i lebih strict pilih baju... kena sesuai ngan status isteri kepada encik suami...
kalau uol tgk... pilihan baju² kat bawah ni mmg semua sepesyen saja....

ada jugak yg lengan pendek... i pakai ngan inner or.... pakai cardigan...

skg ni i macam suka gila beli cardigan....
senang nak match ngan apa²... n i dont care kalau cardigan i kaler cekelat... n i pakai tudung kaler oren...
i suka.. :)


KAKI :
basically, jeans la senang masuk ngan semua baju kan... i paling suka jeans straight cut...
lagi cool kalau dapat yg tak sendat kat pungkoq n peha...
tp jeans² kesayangan i semua dah tak leh pakai.... bukan sebab i membesaarr... tp sbb² lain...
contoh : terkena kunyit la.... zip rosak la.... terkoyak la....
so skg, i beralih sket² ke suar corduroy.... n also linen n khakis...


FEET :
i tak leh nak pikir apa 'feet' dalam malay.... so tak pa la...
utk kasut... i suka yg simple... tak fancy² bunga² butang² corak² sangat....
n kaler pon pusing²... itam.... pusing² dark brown or dark blue....
ni rupa ala² winterboot i... sbb tahun ni tak brapa nak ada snow.. maka i belasah saja kasut ni pi merata...
utk kasut winter, i ada kasut hitam yg waterproof tp sgt la basic design utk winterboot...
ni rupa sandal kegemaran i....
semedang i beli brand boya... itu ja nmpk cun di kaki i... pernah try sandal clarks... namun kaki ini tak suka pada perubahan.... nmpk tak brapa cun kasut clarks tu di kaki ini....
ni latest kasut yg i try nak pakai n nak cuba suka....

oooyeessss... kalau perasan...semua kasut i tumit wedge.... i likkee... :)

4 comments:

Messy Mummy said...

happy new year Liza!!!

Kita pesen lebih kurang jugak.. skrg mmg sesaje cari baju totop bontot. duk angkat2 anak nie kang ada bagi free show kalau pakai senteng2. hehehe..

bab kasut pulak.. MM pakai clarks.. mmg tak cantik di kaki tapi sebab lutut MM memang prob so thats the best choice. jalan lama2 pun kurang sakit dr seliper or kasut biasa. harga kat sini mahal tapi berbaloi sbb MM pakai kadang2 sampai 2-3 years. kedekutkan? hahaha.. winterboot tu cantik ahh :D

:cahya schatz: said...

Happy new year MM!
Apa azam tahun baru?
I berazam utk takde azam, buleh cemtu...? Hihiii

I br nak blaja pakai clarks... Before this, try2 sj tp tak pernah beli....

I pon spesis pakai kasut smp lunyaiii! Kita geng la..... :)

sitiezahim said...

oo ni la feet yg dok buat status smalam? hihihi...btw challenge ni menarik untuk dibaca...aja aja fighting liza..hehehe

:cahya schatz: said...

Kak hajar : haah.. Dah type2 br terpikir feet dlm BM... Hihiii...
Kak hajar pon buat la... Akak pon byk gmbr blh share....